Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çift makam aracıyla koruma önlemi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğana çift makam aracıyla koruma önlemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 14:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı öncesi babası Ahmet, annesi Tenzile Erdoğan ile 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret etti. Erdoğan burada 15 dakika kalarak hepsi için tek tek dua okudu. Erdoğan Cuma namazını Altunizade’de bulunan Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde kıldı. Cumhurbaşkanı camide namaz kılarken dışarıda konvoy düzeni alındı. Arka arkaya park eden 2 makam aracı hemen dikkat çekti. İkisinin de plakasında Cumhurbaşkanlığı forsu vardı. İkisinde de Türk Bayrağıyla beraber Cumhurbaşkanlığı forsu asılıydı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12.45’te Karacaahmet Mezarlığı’na geldi. Erdoğan burada babası Ahmet, annesi Tenzile Erdoğan ile 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un kabirlerini ziyaret edip dua okudu. Burada yaklaşık 15 dakika kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra cuma namazını kılmak için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne geçti. Erdoğan, Fevzi Kılıçarslan için kılınan cenaze namazına katıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

AMERİKAN BAŞKANLARI DA UYGULUYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez İstanbul’da Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan için çift makam araçlı önlem bir süredir uygulanıyor. Tarabya Köşkü önüne basın mensuplarının girişine izin verilmediği için Erdoğan’ın konvoyu takip edilemiyor. Konvoy içinde 2 makam aracı koruma araçlarının arasında ilerliyor. ABD Başkanlarının uyguladığı bu yöntem bir süredir Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü tarafından da uygulanıyor.

Haberin Devamı

KOBRA TUR ATTI, KESKİN NİŞANCILAR ÇATILARDA DOLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan camide bulunduğu sırada polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polise ait zırhlı kobra aracı cami etrafında sürekli tur attı. Özel harekat polisleri de sabit nöbet tutmak yerine çatılarda dolaşarak görev yaptı.

TOPBAŞ DA ORADAYDI

Cuma namazının ardından camide bir vatandaşın cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’la birlikte, Topbaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camiden uğurlayan isimler arasında yer aldı. Hasan Kaçan ve Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Erdoğan’ı yolcu eden isimler arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 makam aracı arasında camları açık renkli olana binerken son anda İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı çağırıp, kulağına bir şeyler söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıldıktan sonra makam aracına geçen İBB Başkanı Topbaş gazetecilerin soru sormak istemesi üzerine teşekkür ederek aceleyle arabasına bindi.

Haberin Devamı

TARABYA KÖŞKÜ’NE GEÇTİ, VENEZUELA HEYETİNİ KABUL EDECEK

Yeniden Tarabya Köşkü’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada saat 15.30’da Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Eloina Rodrigez Gomez ile Petrol ve Madencilik Bakanı Eulogio Del Pino’yu kabul edecek.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!