Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan ateşkes açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 19:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki ateşkes hakkında, "Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimiz için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki ateşkes hakkında, "Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimizin için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Kosova Cumhurbaşkanı Taçi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

"TERÖRİSTLER NEREYE KAÇARSA KAÇSIN PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ, PKK, YPG, DHKP-C ve DEAŞ gibi katil sürülerinin bizim nazarımızda hiçbir farkı yoktur. Bunlarla mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Cinayetlerin, dökülen masum kanlarının hesabını hukuk içinde mutlaka soracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar terör örgütlerinin ele başlarının, militanlarının peşlerini asla bırakmayacağız. Çünkü hain her yerde haindir, terörist her yerde teröristtir." dedi.

Haberin Devamı

"KOSOVALI KARDEŞLERİMİZ HİÇ ENDİŞEYE KAPILMASINLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfının kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede Afrika'dan Asya'ya kadar birçok bölgede çalışmalar yürüttüğüne işaret ederek, "FETO'nun gerçek niyetinin farkına varan ülkeler de evlatlarını, genç nesillerini bu yapının elinden çekip almaya başladılar. İnşallah bu süreç artarak devam edecektir. Bu konuda Kosovalı kardeşlerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Şundan bir defa Kosovalı kardeşlerimiz hiç endişeye kapılmasınlar, şu andaki mevcut müfredat, mevcut eğitim öğretim anlayışından çok daha kaliteli eğitim öğretim anlayışını Maarif Vakfımız vasıtasıyla ve Kosova'daki muadilleriyle birlikte el ele vererek yapabileceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"ATEŞKES SÜRECİNE DESTEK VEREN KESİMLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki ateşkes hakkında, "Başta kıymetli dostum Sayın Putin olmak üzere ateşkes sürecine destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye olarak Suriye'nin ve bölgemizin barışı, huzuru, istikrarı için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimiz için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BMGK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETTİĞİ GRUPLAR ATEŞKESİN DIŞINDA"

Tarafların silahlı saldırıları durdurmayı taahhüt ettiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

"BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar, tabii ki bu ateşkesin dışındadır. Türkiye vatandaşlarının can güvenliğini tamamen garanti altına alana kadar DAEŞ başta olmak üzere, mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecektir. Buradan taviz vermemiz söz konusu değil."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TAÇİ ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi onuruna akşam yemeği verdi.

Erdoğan ve Taçi, ortak basın toplantısının ardından resmi akşam yemeğine geçti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!