Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika ülkelerine FETÖ uyarısı (2)

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Afrika ülkelerine FETÖ uyarısı (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 15:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika ülkelerine FETÖ uyarısı (2)

Haberin Devamı

 

 


 Özgür ALTUNCU - Taner YENER/ İSTANBUL, (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan,  "Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika Kıtası. Afrika Kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok dikkatli olması gerekir" dedi. Erdoğan, "Devlete sızdıkları anda 'çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için uyarıyoruz. 'Vakit geçmeden' diyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika İş forumu açılış oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatıp, bu örgütün en faal olduğu kıtalardan birinin Afrika kıtası olduğunu belirtti. Erdoğan, "Afrika kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok hassas, çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda 'Çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz"dedi.

FETÖ TÜM ÜLKELERE TEHDİT

FETÖ'nün dini duyguları kullanarak gençleri robotlaştırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu örgüt, sadece bize değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük bir tehdittir. Ne diyor, '170 ülkede faaliyetimiz var' diyor. Yani 170 ülkenin tüm o genç dimağlarını zehirleyen, o 170 ülkenin devlet kademelerine sızma çalışmalarını sürdüren, böyle bir darbeci terör örgütü.15 Temmuz gecesi yaşanan hadiseler hepimiz için, tüm ülkeler için çok büyük bir uyarı olmuştur. Nitekim kimi dostlarımız darbenin hemen ardından FETÖ'nün kendi ülkelerindeki faaliyetlerine son verme noktasında adımlar atmaya başladılar. Özellikle Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını istismar eden bu terör örgütüyle mücadelemizde desteklerinizin artarak sürmesini arzu ediyoruz. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir"diye konuştu

"SİZLERİN YANINDA OLACAĞIZ"

Terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın şart olduğunu belirten Erdoğan, " Eğer bu dayanışmayı sağlayamazsak hepimiz için bu tehdit yarın çok çok büyük boyutlarda gelişmiş olur. Sizler bu konuda bize yardım ederken inşallah bizler de herhangi bir boşluk oluşmaması için sizlerin yanında olacağız" dedi.

TÜRKİYE VE AFRİKA TARİHİ DİRENİŞİN TARİHİDİR

Dünyadaki mevcut küreselleşme anlayışını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Açıkcası böyle bir küreselleşme anlayışını yeni bir sömürgecilik modeli, yeni bir kölelik düzeni olarak görüyorum.'Siz bilemezsiniz', 'siz beceremezsiniz', 'siz bize tabi olmak zorundasınız'. Anlayış bu. Mantık bu. Oysaki Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi böyle bir sisteme itarazın, direnişin tarihidir. Bizler bundan 93 önce verdiğimiz Kurtuluş savaşı sonunda , sizler de 1950, 1960'lar boyunca yürüttüğünüz anti-kolonyan dönemin sonunda ülkelerinizi büyük bir itirazın üzerine kurdunuz. Bizler müstemleke olmayı reddettik. Bizler ikinci sınıf insan olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik" diye konuştu.

ALKIŞ ALAN SÖZLER

Afrikalıların tıpkı Türkiyeli kardeşleri gibi özgürlüklerini lutüfla değil bedelini kanla, canla ödeyerek dişleri ve tırnaklarıyla kazandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Afrikalı dostlarımız bugünlere Afrikalı dostların bugünlere Nukruma, Lumumba, Kenyata ve 3 yıl önce vefat eden Mandela gibi vizyonel liderlerin cesaretleri, kararlı tutumlarıyla geldi" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

"BÖYLE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU OLMAZ"

"Hem Afrika ülkelerinde ve Ortadoğu'da çatışmaları körükleyecek, çatışmalardan kazançlı çıkmanın hesabını yapacak hem de sizin politikalarınızın ceremesini çeken mağdurlara, kapılarınızı kapacaksınız. Şu anda Batı'nın yaptığı bu değil mi?" sözleriyle Batılı ülkelerin politikalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan," 10 kişiyi alıyor, 50 kişiyi alıyor, 100 kişiyi alıyor ve bunun da faturasını kesiyor. Bir taraftan ekonomik çıkarlarınızla birçok Afrika ülkesinde fakirliği kronik hale getireceksiniz, diğer yandan da fakirlik ve çatışmalardan kaçan mazlumların Akdeniz ve Ege'de boğulmalarına ses çıkarmayacaksınız. Ondan sonra Aylan bebeği alacaksınız, dergilerinizin kapağına adeta bir sömürü aracı olarak resmini dahi kullanacaksınız. Bunların mantığı, anlayışı bu. Dürüst, samimi değiller. Aynı şeyi Ümran bebeğe yapacaksınız. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Kusura bakmayın, böyle adaletsizlik, böyle çifte standart olmaz. Böyle insan hakları savunuculuğu, böyle demokrasi olmaz. Hiç kimse bu adaletsizlikleri görmezden gelmemizi beklemesin. Biz haklı olduğumuz, ülkemizin, Afrikalı kardeşlerimizin, tüm insanlığın selameti için önemli gördüğümüz hususlarda itirazımızı yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü Afrika kıtasının önceliklerini, kendi önceliklerimiz olarak adlediyoruz. Afrika'nın sorunlarına en iyi çözümlerin yine Afrikalı kardeşlerimiz tarafından geliştirilebileceğine inanıyoruz. Afrikalı kardeşlerimizin yol göstericilere ihtiyacı yok, onların iyi ve kötü gününde yanlarında olacak yol arkadaşlarına ihtiyaçları vardır. Bunu böyle bilmeliyiz"diye konuştu.

 

 

'TERÖR ÖRGÜTLERİ METASTAZ GEÇİRİYOR'

Gerek Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgeyi gerekse de Afrika kıtası başta olmak üzere diğer coğrafyaları etkileyen tehditlerin başında terörün geldiğini ifade eden Erdoğan, Terör örgütleri, iletişim ve ulaşım imkanlarının da katkısıyla küreselleşiyor, metastaz geçiriyor. Bugün lokal terör örgütlerinden ziyade DEAŞ gibi, El-Kaide gibi, FETÖ, PKK, PYD, YPG gibi bölgesel ve küresel şer şebekelerinden bahsediyoruz. Boko Haram gibi bu tür örgütlerden bahsediyoruz. Eş Şebab gibi bu tür terör örgütlerinden bahsediyoruz. Dünyada hiçbir ülke bu şer odaklarının tehditlerine karşı bağışıklık kazanmamıştır. Son dönemde Paris'te, Brüksel'de, Boston'da, Tunus'ta veya Türkiye'nin değişik şehirlerinde meydana gelen terör eylemleri maalesef bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur..." diye konuştu.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!