Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti (2)

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Şehitliğini ziyaret etti (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti (2)

Haberin Devamı

 

 

 

İhsan YALÇIN -  Güven USTA - Süleyman KAYA / İSTANBUL, (DHA)  CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat şehitlikte kalan Cumhurbaşkanı şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne geldi. Erdoğan'ı şehitlik girişinde Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı. 

KURANI-I KERİM OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler 15 Temmuz Şehitliği'nde kabirleri ziyaret etti. Erdoğan 15 sivil şehidin bulunduğu şehitlikte Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım buradan yürüyerek Edirnekapı Polis Şehitliği'ne geçti. 

Yaklaşık 2 saat süren anma ve kabir ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekiler Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrinin bulunduğu Şehzadebaşı Camii'ne geçti.  Erdoğan şehitlik çıkışında, kendisini görmek için bekleyen vatandaşları aracının camını açıp selamladı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Erdoğan'ın şehitlikte olduğu sırada polis de üst düzey güvenlik önlemi aldı. Edirnekapı Kavşağı araç trafiğine kapatıldı. Tarihi surlara ve çevredeki cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirildi. 

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!