Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyorum

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 23:55

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, İsrail’in Harem-i Şerif’teki ibadet kısıtlamalarına İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Uluslararası toplumu Harem-i Şerif’te ibadet özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların derhal kaldırılması için harekete geçmeye çağırıyorum” dedi. Erdoğan, açıklamasında özetle şunları kaydetti:

KISITLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

“Doğu Kudüs’te 14 Temmuz günü yaşanan ve tarafımızdan da tasvip edilmeyip üzüntü duyulan bir olayı gerekçe göstererek Harem-i Şerif’i üç gün süreyle kapatması ve ardından Müslümanların Harem-i Şerif’e girişlerine, metal detektörler konulması dahil, yeni kısıtlamalar getirmeye çalışması kabul edilemez.

İSRAİL’İ KINIYORUM

İsrail’in tutumunda ısrar etmesini, bir kez daha Harem-i Şerif’te Cuma namazı kılınamamasını ve İsrail güçlerinin Cuma namazı için toplanan kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanımını İİT Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla kınıyorum. Olaylarda hayatını kaybeden 3 kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.

Haberin Devamı

Metal detektörler ve diğer kısıtlamalar derhal kaldırılarak statükoya dönülmelidir. Uluslararası toplumu Harem-i Şerif’te ibadet özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların derhal kaldırılması için harekete geçmeye çağırıyorum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!