Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Şehir hastaneleri 14 yıllık hayalim'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir hastaneleri 14 yıllık hayalim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 11:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastanelerinin toplam 1.4 milyar dolarlık yatırım tutarının 1.1 milyar dolarının dış kredi ile kalanının ise özkaynakla karşılandığını söyledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim. Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar da oldu. Sonunda yoluna girdi. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi ihalesi yapıldı ya da sözleşmesi imzalandı" dedi.

Haberin Devamı

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreninde konuşan Erdoğan, bugüne kadar Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını ve toplamda 29 projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri projesine ilişkin olarak ise "İzmir ve Kocaeli şehir hastanelerinin toplam 1.4 milyar dolarlık yatırım tutarının 1.1 milyar doları dış kredi ile kalanı özkaynakla karşılanıyor" dedi.

Bugünkü törende 1.1 milyar dolarlık dış finansmanın 637 milyon dolarlık anlaşmasının imzalarının atılmasına şahitlik edeceklerini belirten Erdoğan, projenin yüzde beş ortağı olan General Electric şirketi yetkililerine de projeye dair verdikleri sözleri tuttuğu için teşekkür etti.

Haberin Devamı

"FAİZE DÜŞMANIM"

Konuşmasında Türk ekonomisindeki gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, geçen yıl ve bu yılki büyüme ve istihdam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra şunları söyledi:

"Biliyorsunuz faizle muhabbetim yoktur. Faize düşmanım çünkü onu bir sömürü aracı olarak görüyorum. Göreve geldiğimizde faiz harcamalarının vergi gelirine oranı yüzde 85.7 seviyesinden yüzde 13'e düştü. Peki bu yeterli mi? Bu bile bize yeterli değil. Bunun daha da düşmesi lazım."

Konuşmasında bankacılık sektörünün sağlıklı büyümeye devam ettiğini ve bankaların döviz açık pozisyon sorunu da olmadığını belirten Erdoğan, "Türkiye çevresindeki tüm krizlere, çatışma ortamlarına rağmen, kendi yolunda güven ve istikrar ile yürümeyi sürdürüyor" dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!