Cumhurbaşkanı Erdoğan ’Şeb-i Arus' için Konya'da

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ’Şeb-i Arus için Konyada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 16:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör olaylarıyla mücadelenin devam edeceğini belirterek, ”O evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla, şu andaki operasyonlar oralar ter temiz haline gelinceye kadar, huzur ortamı tesis edilinceye kadar, bu mücadele orada devam edecek. Durmak yok. Aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana’nın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen, ’Hz. Mevlana’nın 742’nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreleri’nin son günü olan ’Şeb-i Arus’ törenlerine katılmak için özel uçakla eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile birlikte Konya’ya geldi.

Erdoğan’ı, Konya Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Vali Muammer Erol, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyeleri karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Konya 3’üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

RAYLI SİSTEM AÇILIŞ TÖRENİNDE HALKA SESLENDİ

Erdoğan daha sonra Mevlana Meydanı’nda düzenlenen Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı ile 72 yeni tramvayın açılış törenine katıldı. Erdoğan, konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra ezan okunduğu için ezan bitine kadar konuşmasına ara verdi.

Konya’ya yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, Rusya ile yaşanan uçak krizine de değindi. Erdoğan, şöyle konuştu:

”Türkiye’nin başı hangi ülkeyle sıkıntıya düşse gidip o ülkenin yanında saf tutanları üzüntüyle görüyoruz, ibretle takip ediyoruz. Ülkemiz yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkiler kurduğunda bizi batıya sırtımıza dönmekle, Asyacı, Avrasyacı olmakla suçlayanlar vardı. Şimdi üstelik egemenlik haklarımızı koruma konusunda Rusya ile gerilim yaşıyoruz. Bunlar hemen başımıza Rusçu kesildiler. Yine Türkiye İranla yakın ilişki içinde iken, bizi İrancı olmakla hitap edenler, aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran’ın safına geçtiler. Aynı durumu Yunanistan’a, Ermenistan’a, Avrupa ülkelerine, Afrika’ya, tüm dünyaya uyarlayabilirsiniz. Türkiye’nin sorun yaşadığı kim varsa, onun safında yer almayı kendilerine görev bilenleri, siyasette, akademide, medyada her yerde görmek mümkün. Kendi ülkelerine, milletine ihanet bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerine Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisine muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar. Ama hayır ama bunların asıl düşmanlığı bu millete ve ülkeyedir.”

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşması sırasında 'Dik dur eğilme’ sloganları üzerine ise ”Dik duruşumuzdan hiç endişeniz olmasın. Biz rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Başka eğilmek yok” dedi.

Erdoğan, ”Bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği tüm değerlere, özellikle inancımıza, tarihimize ve kültürümüze yöneliktir. Türkiye güçlendikce, milletimizin de temsil ettiği değerlerin de güçlendiğini görüyorlar, biliyorlar. Hani 'ya benimsin ya kara toprağın' diyen piskopatlar vardır ya, bunların ki de o hesap. Türkiye ya bizim olsun, ya yok olsun mantığıyla kişisel ideolojik saplantıların, siyasetin, medyanın ve akademinin kendilerine sağladığı ünvanları kullanarak dışa vuruyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

'BUNLAR BAKAR KÖR'

Terör olaylarına da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerinden sıyrılıp gerçeklerin ortaya çıktığı günlerdir. İşte bu ülkeyle bu milletle hiçbir bağ hissetmeyenlerin isyanlarını her gün duyuyorsunuz. Bu terör örgütü müyitlerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak gecen hafta Diyarbakır’da Fatih Paşa Camii’nin örgüt tarafından yakılması hadisesinde bir kez daha şahit olduk. Çıkıyor bir tane sözde eşbaşkan, ’devlet helikopteriyle bombaladı’ bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopterdeki bombalıyor da minare yıkılmıyor, kubbe yıkılmıyor, alttan kapılar yanmaya başlıyor. Aynı zihniyet bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana çeviren hendeklere methiyeler düzenleyecek, güvenlikleri için yer değiştirecek insanlara hakaret edecek kadar alçalabiliyor. Düşünebiliyor musunuz, belediyelerin iş makinalarıyla, bu milletin devletin iş makinalarıyla hendekler açacaksın, oradaki benim tüm Kürt vatandaşlarıma hayatı zindan edeceksin. Bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyor." 

"Utanmadan ve sıkılmadan da geri dönmesin diyorlar. O insanlar geri dönecekler. Ama o evlerde, o binalarda o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla, şu andaki operasyonlar oralar ter temiz haline gelinceye kadar huzur ortamı tesis edilinceye kadar, bu mücadele orada devam edecek. Durmak yok. Aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Fatih Paşa Camii’ni yakanlar, bunun dışında Kurşunlu Camii’yi aynı şekilde kurşunlayanlar, benimli inançlı, imanlı o Kürt kardeşlerimi istismar edenler bunun bedelini ödeyecekler. ”

Haberin Devamı

CHP’Lİ ERDEM’E TEPKİ

Erdoğan, Suriye’deki IŞİD üyelerinin Türkiye’den kimyasal silah olarak kullanılan sarin gazı hammaddesi aldığı iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’e de tepki gösterdi. Erdoğan, ”Bu ülkede Cumhuriyetle yaşıtım diyen bir partinin bir milletvekili, yabancı bir televizyon kanalında kendi devletini terör örgütlerine, kimyasal vermekle suçlayacak kadar ihanet çukuruna batabiliyor. Mensubu olduğu bir partiden bir ses var mı? Neyi bekliyorlar. Bu nasıl bir ihanettir. Sen nasıl olur da bu ülkeyi bu devleti, Suriye gibi, katil Esed’in, başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisi içinde barındırabilenlere, şahsım ve milletime yazıklar olsun diyorum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!