Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 01:13

Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena’nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlama vuruşuyla yapıldı. Öte yandan Erdoğan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine katıldı. Cumhurbaşkanı burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Bayırbucak Türkmenleri konusunda yalan söylediğini belirterek, “Şahitler hepsi yanımızda, heyetler arası toplantıda Sayın Putin’e ‘orada DEAŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var’ diye bizzat ifade etmişimdir. Dürüst olmayan bu tür yalanları her zaman söyler” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı



“Suriye krizi bir yönüyle bölgenin kendi dinamiklerinin ürünüyse bir yönüyle Türkiye’nin önünü kesme projesidir. Irak’ta yaşanan hadiselerin gerisindeki saiklerden biri de Türkiye’nin güçlenmesinden duyulan rahatsızlıktır. Ne bölücü terör örgütünün ülkedeki faaliyetleri ne Suriye’de önümüze çıkartılan engeller, ne Irak’ta muhatap olduğumuz riyakârlık bizim için sürpriz değil caydırıcı ise hiç değildir. 

Haberin Devamı

DOĞRU KONUŞMUYORLAR

Rusya tarafından yapılan bombardımanlarda son günlerde şu söyleniyor, ‘bize Türkmenlerden bahsedilmedi’ deniliyor. Doğru konuşmuyorlar şahitler hepsi yanımızda, heyetlerarası toplantıda Sayın Putin’e ‘orada DEAŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var’ diye bizzat ifade etmişimdir. Bunların hepsini anlattım ama tabi maalesef dürüst olmayan bu tür yalanları her zaman söyler, söylemeye devam eder. Bunları Sayın Obama’ya da anlattım o da konuları biliyor zaten. Ülkede DAEŞ diye bir örgüt kurulup ortalığa salınmış tüm niyetler tüm çıkarlar bu örtünün altına gizleniyor, insafsız, ahlaksız, vicdansız savaş yürütülüyor. 5 yıla yakın sürede Suriye’de ölen 400 bin insan acaba bunlardan kaç tanesi DAEŞ militanıdır?
Esed şu anda Suriye’nin yüzde 14’üne hâkim. Esed rejimine ilişmeyenler 10, 20 bin kişiyle mücadele için 400 bin insanın ölümüne göz yumarak insanlık tarihinin en ağır suçlarından birini işliyorlar. Eğer Suriye’de gerçekten DAEŞ’e karşı kararlı mücadele yürütülecekse bunun ilk adımı ülkeyi Esed’den kurtarmak olmalıdır.

Haberin Devamı

O HAİNİN TA KENDİSİDİR

Bu ülkede milletvekili sıfatı taşıyan birisi çıkıp Türkiye’ye iftira atan, bize husumet besleyenlere malzeme veren işler yaptığı zaman benim buna sessiz kalmam asla mümkün değildir. Hale bak, çıkacaksın Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah hammaddesi sevkiyatı yapıyor diyeceksiniz. Hem de benim buna tepki göstermeme tahammül edemeyeceksiniz.
Başta bağlı olduğu genel başkanı. Her kim ki tek vazifesi ülkemiz aleyhine kara propaganda yürütmek olan yabancı basın organlarına iftiradan ibaret iddialar taşıyorsa burada bir kez daha söylüyorum işte o hainin ta kendisidir. ‘Ama’lı ‘fakat’lı çark etmeler şu şöyle demiş, bu böyle demiş türü şark kurnazlığından bezeli ifadeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin yalan söylüyor

KÖPRÜYÜ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa’ya helikopterle gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yolculuk sırasında İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nü de inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayında ulaşıma açılması planlanan köprüyle ilgili Emine Erdoğan’a bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin yalan söylüyor

FAHRİ DOKTORA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Uludağ Üniversitesi’nce insani diplomasi ve yardım alanında dünya barışına yaptığı katkılar için fahri doktora unvanı verildi.

TİMSAH ARENA’DA BAŞLAMA VURUŞU

Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena’nın açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlama vuruşuyla yapıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin yalan söylüyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!