Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis Başkanımız kendi kanaatlerini ortaya koymuştur

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis Başkanımız kendi kanaatlerini ortaya koymuştur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 20:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, laiklik tartışmalarına ilişkin, "Meclis Başkanımız, Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Hırvatistan'da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır'daki bu konuda yaptığım konuşma çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin de, programında bu zaten çok açık net yer almaktadır. Ve buradaki bütün gerçek şudur; devlet tüm inanç gruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir. Ve laiklik budur" dedi.

MISIR KONUŞMASINI HATIRLATTI

Zagrep'teki Hırvatistan Cumhurbaşkanlığı sarayında mevkidaşı Kolinda Grabar ile birlikte kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, laiklik tartışmalarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Erdoğan, "Meclis Başkanımız Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur, düşüncelerini ortaya koymuştur" dedikten sonra şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Şahsımla ilgili, benim biliyorsunuz , başbakanlığımın başından itibaren, bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır'daki bu konuda yaptığım konuşma çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin de, programında bu zaten çok açık net yer almaktadır. Ve buradaki bütün gerçek şudur; devlet tüm inanç gruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir. Ve laiklik budur. Ve bunu bizler, partimizi kurduğumuz zaman, tüm dünyadaki laik sistemleri inceleyerek ki, bunlar da zaten biliyorsunuz bir Anglosakson laiklik, kara Avrupa'sının laiklik anlayışı...Bütün bunları inceleyerek bizler, partimizin bu konudaki anlayışını, bizler o zaman programımıza yerleştirdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığımızda da bizler yine Cumhurbaşkanlığımla ilgili beyannamemin içerisinde de bunlar var. Bu konuda Türkiye'de şuandaki bu müzakere, bence ülkemizin gündemini çok farklı yerlere çekme gayretinden başka bir şey değildir diye düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!