Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kılıçdaroğlu gibiler bilmez... "

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu gibiler bilmez...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 18:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde halka hitap etti. 80 milyonu sevdiklerini ve vatanı böldürmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, ’tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesini ’Rabia’ olarak tanımladıklarını belirterek, "Ama Rabia’yı birileri, Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor. Anlamaz o. Kandil’in atıkları var ya onlar da bilmez. Ama biz biliriz" dedi.

Haberin Devamı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Daha önce referandumda Türkiye’de en yüksek oyu veren ilçe olan Harran’ı ziyaret edeceği duyurulan Erdoğan, programında değişiklik yaparak kente geldikten sonra helikopterle ilk olarak Suriye’nin Ceylanpınar İlçesi’ne geldi. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan alanda toplanan kalabalığa otobüs üzerinden hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik sevgi gösterisine teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ceylanpınar’da Ak Partili belediye yönetimi ile yeni bir dönemin başladığını söyledi. Ceylanpınar’ın alt ve üst yapısıyla daha güzel olacağını belirten Erdoğan, geçmiş zihniyetlerin ise insanları hendek ve çukura mahkum ettiğini belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Benim Ceylanpınar’da yaşayan kardeşim toz, toprak, çamur, hendek, çukura mı mahkumdu? Geçmişteki zihniyet her yerde olduğu gibi burada da vatandaşları hendeklere, çukurlara, çamura, toza, toprağa mahkum etti. Çünkü insan muamelesi yapmadılar. Şimdi ise devran değişti. Elhamdülillah her geçen gün daha güzel olacak. Ara sokaklara varıncaya kadar, imar planlarına varıncaya kadar her yer daha güzel olacak. Şunu iyi biliniz; biz her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa’ya son 15 yıl içerisinde yaptığımız yatırım yaklaşık 35 katrilyon. Öncekiler neredeydi hiç. Onlar aldıkları parayı dağa gönderdiler dağa. Onlar parayı bu ülkenin evlatlarına kurşun olarak kullandılar. Fakat biz bu millete sevdalıyız, Arap, Kürt, Türk 80 milyonuna sevdalıyız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, öyle sevmeye de devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda Ceylanpınar’ın yüzde 50’nin üzerinde ’evet’ oyu verdiğini hatırlatarak, "Artık hanımlar, gençler kapı kapı dolaşacak ve herkesi bu çatının altına davet edeceksiniz. Durmayacağız ve çok çalışacağız. Rabbim çalışana veriyor, yan gelip yatara değil. Yeni Anayasa oylandı Ceylanpınar yüzde 50’nin üzerinde ’evet’ dedi ama yeterli değil daha çok bekliyoruz. Şimdi hedef Mart 2019 ve Kasım 2019da iki önemli seçim var. Buna şimdiden hazırlanacağız" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Suriye iç savaşının ardından Türkiye’ye sığınan Suriyeliler kucak açtığı için Ceylanpınar ve Şanlıurfalılara da ayrıca teşekkür etti.

’GABARSA GABAR, CUDİYSE CUDİ, HER YERDE VARIZ, OLACAĞIZ’

Alandan yükselen ’Dik dur eğilme, bu millet seninle’ sloganına, "Biz Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz. başka hiçbir yerde değil" sözleriyle karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nuÿeleştirerek şöyle konuştu:

"Rabia’yı Kılıçdoaroğlu gibiler bilmiyor. Anlamaz o. Diğerleri Kandil’in atıkları var ya onlar da bilmez. Ama biz biliriz. Birincisi tek millet. Biz tek milletiz; Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Abaza, Boşak 80 milyon tek milletiz. İkincisi tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengidir, hilal bağımsızlığımız ifadesidir, her yıldız şehidimizin ta kendisidir ve başka bayrak tanımayız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte 780 bin kilometre kareyle bu topraklarla vatanımızı kimseye böldürtmeyeceğiz. Gabar’sa Gabar, Cudi’yse Cudi, Tendürek’se Tendürek, Bestler Dereler’se Bestler Dereler, her yerde varız, olacağız. Bu milletin huzuruna kimse inşallah el atamayacak. Dört; tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin garantisi altında bu hizmetleri sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasının sonunda Ceylanpınarlılar’ın bayramını kutladıktan sonra helikopter ile Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki bir diğer ilçesi olan Akçakale’ye hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!