HDP'yi affetmedi

Güncelleme Tarihi:

HDPyi affetmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 21:59

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz’u devlet ve millet olarak bir milat haline dönüştürmezsek yazıklar olsun bize. Bir milat olarak ben bu vesileyle şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum” sözlerinin ardından avukatına talimat verdi.

Haberin Devamı

Avukat Hüseyin Aydın, dün ilk olarak Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi kanalıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye açtıkları davaları geri çekti. Aydın, Hürriyet’e HDP ile ilgili davaların geri çekilmeyeceğini açıkladı.

3 BİNİN ÜZERİNDE DAVA

Aydın, “İlk olarak siyasi partilere açılan davaların geri çekilmesi kararı verildi ve işlemleri başlattık. Normalde iki satırlık dilekçeyle davalar çekilir. Biz iki sayfalık bir dilekçe hazırladık” dedi. Erdoğan’ın açtığı 3 binin üzerinde ceza ve hakaret davası bulunduğunu vurgulayan Aydın, özetle şunları söyledi:

“Ceza davaları hakaret davasından fazla. Bu hafta içinde davaların tümünü çekmek için çalışmaları hızlandırdık. Beş tutuklu olduğunu biliyoruz; bunlarla ilgili araştırma yapıyoruz. Tutukluların davaların geri çekilmesinin ardından tahliye olacağını düşünüyorum. Ceza davaları Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olduğu için kamu davasına dönüşüyor. Fakat biz davalarda şikâyetçi olmaktan vazgeçeceğiz.

Haberin Devamı

Darbe girişimi nedeniyle fezlekeler askıya alındı. Adalet Bakanlığı’nın kovuşturma izni vermemesiyle bu davalar da kapatılacak. Almanya’da açılan davanın da geri çekileceğini düşünüyorum.”

Dilekçelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin asgari müşterekte buluşması, siyasi hayattaki asgari nezaketin kalıcı olarak tesis edilmesi ümidi ve iradesiyle davalardan feragat ettiği bildirildi. 

KILIÇDAROĞLU DA DAVALARI ÇEKİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmenin ardından avukatlarına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında açtığı hakaret davalarının geri çekilmesi talimatını verdi. Avukatların bugün davaların geri çekilmesine ilişkin dilekçeleri ilgili makamlara vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!