Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 17:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ- Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER- Ahmet ÖZER- Çağlar ÖZTÜRK/GAZİANTEP, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak 'Birlik ve Kardeşlik' mitinginde halka hitap etmek için Gaziantep'e geldi. Gaziantep Valiliği'nde 'canlı bomba' saldırısı ve 'Fırat Kalkanı' harekatıyla ilgili Erdoğan'a brifing verildi.
Yanında eşi Emine Erdoğan ile öğleden sonra Gaziantep Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile protokol üyeleri karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında kendisini karşılayanların ellerini sıktı ve ardından Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile Gaziantep Valiliği'ne hareket etti. Yoğun güvenlik önlemi alınan yol üzerinde Erdoğan, otobüsten kendisine sevgi gösterisinde bulunanları el sallayarak selamladı. Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında havadan da helikopterler ile güvenlik önlemi alındı.
Gaziantep Valiliği önünde kendisini karşılayan tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik makamına çıktı. Erdoğan, burada Vali Ali Yerlikaya'dan hem geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen 'canlı bomba' saldırısı, hem de 'Fırat Kalkanı' harekatının yürütüldüğü Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmeler ve kente ilişkin genel brifing aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın brifing aldığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti milletvekilleri ile bazı yetkililer de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!