Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelere tohum ve mektup gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelere tohum ve mektup gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 12:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelere tohum ve mektup gönderdi

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 'Daha yeşil bir türkiye'yi birlikte inşa edelim' kampanyası için Türkiye genelinde 23 milyon aileye mektup gönderdi. Mektupla birlikte karaçam tohumu da belirlenen adreslere ulaştırıldı. İzmir'de Kordon İşadamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Ömür Şanlı da, aldığı tohumu 16 aylık kızı Deniz Ada adına toprakla buluşturacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan mektupta,  2018 yılında büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için var güçleri ile çalıştıkları ifadelerine yer verildi. Erdoğan mektubunda hayata geçirilen hizmetlerle Türkiye'yi, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini belirterek bugüne kadar yapılanlarla yetinmediklerini ve 2023 vizyonu ile çok daha büyük hedeflere doğru kararlılıkla ilerlediklerini belirtti. Elde edilen başarılarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı yatırımların ve çalışmaların da büyük katkısı olduğunu belirten Erdoğan, orman, su, tabiat ve meteoroloji alanında yaptıkları her çalışmada çevreyi ve canlıları korumayı temel ilke edindikleri görüşüne yer verdi. Vatandaşlardan, mektupla birlikte postalanan tohumları toprakla buluşturarak Türkiye'nin yeşillenmesine katkı sunmalarını isteyen Erdoğan, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan 'Daha yeşil bir türkiye'yi birlikte inşa edelim' kampanyamız çerçevesinde sizlere ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Zarf içindeki tohumları, toprakla buluşturarak, daha yeşil bir Türkiye için siz de katkıda bulunabilirsiniz" satırlarına yer verdi.

Erdoğan'ın mektuplarından biri de İzmir Kordon İşadamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Ömür Şanlı'ya ulaştı. 16 aylık kızı Deniz Ada adına toprakla buluşturacağını açıkladı. Şanlı, "Yeşil bir Türkiye için bizler de bir adım atacağız. Cumhurbaşkanımız tarafından gönderilen karaçam tohumunu, toprakla buluşturacağız. Kızım Deniz Ada, bu fidanla bilirkte büyüyecek" dedi.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!