Türk halkının algısı budur

Güncelleme Tarihi:

Türk halkının algısı budur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 08:20

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de yayın yapan CBS kanalında yayınlanan röportajında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sorulara yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe girişiminde ABD’nin bir rolü olduğuna inanıp inanmadığıyla” ilgili soruyu, “Ben ABD’yi suçlamayacağım. Ama benim halkımın düşüneceği bu” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki CBS kanalına verdiği mülakat Türkiye saatiyle dün sabaha karşı yayınlandı. Erdoğan, ‘60 Dakika’ haber programında Steve Kroft’un sorularına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yayınlanan kısa tanıtım bölümünde Suriye politikası nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama yönetimine “Eğer kırgın olduğumu söylemezsem doğruyu söylemiş olmam. Çünkü kırgınım” dedi.

BENİM MECLİSİMİ BOMBALAYAN ADAM: Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen’in rolüne ilişkin ise “Bu adam, benim Meclisimi bombalayan bir terör örgütünün lideri. Geçmişte biz teröristleri ABD’ye iade ettik. Ve ABD’nin de aynısını yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ABD’Yİ SUÇLAMAYACAĞIM AMA: Darbe girişiminde ABD’nin bir rolü olduğuna inanıp inanmadığı sorusuna ise Erdoğan, “ABD’yi suçlamayacağım. Ama benim halkımın düşüneceği bu. Neden halen bu adamı (Gülen) tutuyorsunuz? O yüzden onu orada barındırdığınız sürece, kusura bakmayın ama Türk ulusu ve Türk halkının algısı bu” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BEN HALKIMI KANDIRAMAM: Kroft’un, Türk halkının bu düşüncesini değiştirme konusunda Erdoğan’ın hiçbir şey yapmadığı yönünde bir yorumda bulunması üzerine Cumhurbaşkanı, “Ben halkımı kandıramam. ABD acı çekmiyor. Ama ben acı çekiyorum çünkü biz 241 şehidimizi toprağa verdik” dedi.

OTORİTERLEŞME SÖZ KONUSU DEĞİL: Darbe girişiminin ardından yaşanan gözaltı, tutuklama ve devlet görevinden ihraç kararları, şirketlere yönelik el koyma uygulamaları konusunda, bunların aşırıya kaçan bir tepki olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Erdoğan de, “Bunlar devletimi yok etmeye kalkıştılar. Ve elbette sessiz kalamazdık. Ve bu kararlar, hukuka tam olarak uygun biçimde alındı.” Erdoğan, Türkiye’de hükümetin gittikçe otoriter bir hale dönüşüp dönüşmediği sorusu üzerine de “Bu yanlış bir algı. Demokrasimizi korumaya da kararlıyız” dedi.

İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST OLMAZ: Cumhurbaşkanı, ABD’yle Suriye’deki YPG konusundaki anlaşmazlığa da değinerek, “DEAŞ’la savaşıyorlar diye başka bir terörist organizasyonu savunamazsınız. İyi terörist örgüt ve kötü terörist örgüt diye bir ayrım yapamazsınız. Bu ABD’yle anlaşmaya varamadığımız bir konu” dedi.

Haberin Devamı

STEVE... BİZ KENDİMİZİ ÖLÜME TESLİM EDERİZ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Türkiye’den ‘Öfkeli NATO müttefiki’ diye bahsedilen programda “15 Temmuz’da kendi hayatınızdan ve ailenizin yaşamından endişe ettiniz mi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Steve... Bizim inancımızda bir şey vardır. Biz kendimizi ölüme teslim ederiz. Eğer siz bir liderseniz, halkınıza ebediyet mesajını vermek mecburiyetindesiniz. Çünkü ben şuna inanıyorum: Eğer bir lider bir taşın arkasına saklanırsa sonra halk bir dağın arkasına saklanır.” Erdoğan, Washington’la tüm bu yaşanan farklılıklar ve Türkiye’nin Rusya’yla olan yakın ilişkileri de dikkate alındığında “NATO ve ABD’yle ilişkilerinizi ve ittifakınızı yeniden mi değerlendiriyorsunuz” sorusunu şöyle yanıtladı: “Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Her zaman yaptığımız gibi NATO’yla aynı istikamette ilerliyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!