Cümbüş-ü Şamata'nın çekimleri Foça'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Cümbüş-ü Şamatanın çekimleri Foçada başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 15:01

Cümbüş-ü Şamata'nın çekimleri Foça'da başladı

Haberin Devamı

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA) - İZMİR'in Foça İlçesi'nde, yeni yayın dönemine iddialı bir komedi dizisi ile hazırlanan MYS Yapım ekibi, "Motor" dedi. Ekip, Cümbüş-ü Şamata adlı dizi için Foça'nın mavi bayraklı koylarından Birinci Mersinaki'de bulunan ve sponsorlar arasında yer alan Şamata Beach'te üslendi. Yapımcılar her bölümü değişik konulardan oluşacak sitcom dizide ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden seçilen ve aralarında geleceğin önemli oyuncuları olabilecek yeteneklerin de yer aldığını açıkladılar.
Yapımcılığını MYS Yapım adına Aziz Can, yönetmenliğini Cüneyt Kadir Çakar'ın üstlendiği 'Cümbüş-ü Şamata' dizinin senaryosunu Yılmaz Aydın yazdı. Başrollerinde 30 yılı aşkın bir süredir yazlarını Foça'da geçiren Ferdi Atuner ile Gülnihal Demir, Tolga Öz, Nihan Andaç, Gülçin Özel, Nur Şahin, Yiğit Doren'in rol aldığı aldığı, ayrıca değişik bölümlerde 40 kişilik diğer oyuncu kadrosunun rol alacağı komedide Aziz Özuysal oyunculuğun yanı sıra genel koordinatörlük görevini de yapıyor.
İlk olarak 13 bölüm çekeceklerini, 30 bölüm için ise senaryo çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten oyuncu ve dizinin genel koordinatörü Özuysal her bölümde halktan oyuncularla bir skeç bulunacağını söyledi. Özuysal, "Başlangıçta 45 dakikalık bölümler hazırlıyoruz. Daha sonra bu 1 saate uzayacak. Güncel konular, örf adetler, toplumsal ve çevre konuları, tarihimizden örneklerle kıyaslamalar, dayanışma, yardımlaşma ve anlayış konularında değişimler, işleyeceğimiz konular arasında yer alıyor. Üç yıldır hazırlanıyor, altı aydır skeç yazıyoruz. Yazılanların arasından seçimler yaparak iddialı bir yapım ortaya koyacağız. Foça'da bulunduğumuz Şamata Plajı çekim için mükemmel bir ortam sağlıyor. Uzun süre bu işi burada götürmek istiyoruz. Yöresel lojistik desteğe ihtiyacımız var. Yapımcılar maliyet açısından İstanbul'da kurulacak platolarda bu çekimlerin yapılmasından yana, ancak biz tüm zorlukları göze alarak burada doğal ortamda ve Foçalılar'ın desteğiyle çekimleri yapacağız. Ekipte bilinen isimlerin yanı sıra Özgür Canişçi ile birlikte Türkiye'nin değişik illerini tarayarak belirlediğimiz çok yetenekli isimlerde var. Onların arasından yeni Demet Akbağ'lar, Yasemin Yalçın'lar, Ali Poyrazoğlu'lar, Metin Akpınar'lar çıkacağına inanıyoruz. Harika bir kadro, yepyeni bir program, her şeyi bulacak ve güleceksiniz" dedi.
Yapımcı Aziz Can da projenin kendilerini heyecanlandırdığını, kadrodaki isimleri görünce diziyi koşulsuz çekmeye karar verdiklerini belirterek amaçlarının zor günler yaşayan ülkemiz insanını sorunlarından uzaklaştırarak güldürebilmek olduğunu söyledi. Can, "Projeyi çok beğendim. Oyuncu kadrosunu görünce daha bir heveslendim. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten de geçiyor. Bu sıkıntıları, üzüntüleri bir nebzede olsun insanlarımızın üzerinden atabilirsek, güldürübilirsek, eğlendirebilirsek o en büyük kazancımız olacaktır. Kısmet olursa önümüzdeki yayın dönemi için bir kanalla anlaşacağız" dedi.
Cümbüş-ü Şamata dizisinin çekimleri yapılan basın açıklaması ve verilen kokteylin ardından Foça'da başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!