GeriSeyahat Son bir yılın en iyi yemek kitapları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Son bir yılın en iyi yemek kitapları

Son bir yılın en iyi yemek kitapları

Bu yılın en gözde yemek kitaplarını yazarlarımız Doğan Hızlan, Mehmet Yaşin, Civan Er, Refika Birgül ve Figen Batur’a sorduk.

Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı

Gaziantep’in kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerini anlatan kitapta 163 tarif var. Kitabı, uzman bir ekibe başkanlık eden Aylin Öney Tan yayına hazırladı. 287 sayfa. Yapı Kredi Yayınları. 35 TL.

Çadırdan Saraya Osmanlı-Türk Mutfağı

Engin Akın, Türklerin Orta Asya’dan bugüne gelen lezzet yolculuğunu tariflerle ve yemekler hakkında verdiği kısa tarihçeleriyle anlatıyor. İş Bankası Yayınları. 556 sayfa. 90 TL.

Çorum Mutfağına Güzelleme

Çorum Valiliği’nin 14 gurme ve aşçıya hazırlattığı kitap, Türkiye’de ‘En İyi Yerel Mutfak Kitabı’ ödülünü aldı. Dünyanın En İyi Yerel Mutfak Kitabı yarışmasına katılacak. Metro Yayınları. 400 sayfa. 45 TL.

Yemek Sırları

Mehmet Yaşin, bu kitabında Hürriyet gazetesinde ünlülerle yaptığı yemek sırları röportajlarına yer verdi. Gazete sayfalarına sığmayan yemek sırları bu kitapta. Doğan Kitap. 532 sayfa 29 TL.

Çorbanın Kitabı 2

Kitap, yemek yazarı Ebru Omurcalı’nın arşivindeki binlerce tarif arasından seçtiği 195 çorba tarifinden oluşuyor. Farklı mutfak kültürlerinden farklı tatlar içeriyor. Alfa Yayıncılık 398 sayfa 30 TL.

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

Homefood sitesinde yemek kültürüyle ilgili makaleleri yayımlanan Suna Bozis’in kitabı sadece bir yemek tarifi içermiyor. İstanbul Rumlarının sofra âdâbını da anlatıyor. Yapı K. Yayınları. 139 sayfa. 18 TL.

Leonardo da Vinci’nin Sofrası

Sadece bir dâhinin beslenme felsefesine değil, İtalyan yemek kültürünün sırlarla dolu tarihine de değiniyor, Da Vinci’nin mutfak gereçlerinden hangilerini icat ettiğini de anlatıyor. Oğlak Yayınları. 239 sayfa 25 TL.

Türkiye’nin Peynirleri

Sharon Croxford’ın yazıp Didem Gürcan’ın Türkçeye çevirdiği kitap, Türk peynirlerini geleneksel üretim yöntemleriyle birlikte anlatıyor. Peynire dair her bilgiye yer veriyor. İnkılap Kitapevi. 128 sayfa. 16 TL.

Lezzetin Tarihi

Halil İbrahim sofrası deyimi nereden gelir? Vikingler kadeh tokuştururken niçin ‘kafatası’ diye bağırırlardı? gibi ilginç bilgiler, Zeki Tez’in kaleminden bu kitapta. 368 sayfa Hayykitap 25 TL.

Vira Mutfak

Yayıncı Lale-Cem Apa deniz ve yemek tutkularını teknede hazırlanabilecek pratik lezzet tariflerinden oluşan bir yemek kitabına dönüştürdü. Türkçe ve İngilizce olarak satışta. 260 sayfa 55 TL.

False