Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
23 Aralık 2014 Salı 01:31

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Cuma Haberleri

Yeni yılın ilk kahvaltısı için en iyi 10 adres

Paylaş
Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Mehmet ÖZDOĞAN 31 Aralık 2010
Yeni yılın ilk kahvaltısı için en iyi 10 adres
Bu gece, yılbaşı gecesi. İçkisi, eğlencesi bol bir akşam sizi bekliyor. Ama bunun bir de sabahı var. Ayıldıktan sonra, yıla güzel bir kahvaltıyla başlamaktan daha güzel ne olabilir? Onlarca çeşit peyniri, zeytini, şarküterisiyle Türkiye’nin dört bir yanından en meşhur kahvaltıcılar bu listede. Salaş çay bahçesinin menemeni de var, lüks otellerin brunch’ı da.

EN İYİ 10

1- Namlı Gurme/ İSTANBUL
2- Sütiş Emirgan / İSTANBUL
3- Four Seasons Otel / İSTANBUL
4- Mangerie / İSTANBUL
5- Çengelköy Çınaraltı / İSTANBUL
6- Ortaköy House Cafe / İSTANBUL
7- Bak Hele Bak / VAN
8- Nar Cafe / İSTANBUL
9- Köyüm Bahçe / İZMİR
10- Eymir Bağ Evi / ANKARA

NAMLI GURME
400 çeşit bir arada


Karaköy’deki mekan, 2006 sonunda açıldı. Diğer şubesi de Ataköy’de. Kahvaltı servisinin yanı sıra, şarküteri, zeytinyağlı ve mezeleri satın alıp, evinizde yiyebiliyorsunuz. 160 kişi kapasitesi var. Kahvaltı tabağınızda ne istediğinize, siz karar veriyorsunuz. 60 çeşit yerli ve ithal peynir, 15 çeşit zeytin, 70 çeşit zeytinyağlı seçeneği var. Bal-kaymağı ve pastırmalı yumurtası çok meşhur. Yanında da saat başı yeniden demlenen çay veya taze portakal suyu içebilirsiniz. Kişi başı ödeyeceğiniz fiyat, ortalama 30 lira. Mekan, haftanın her günü 07.00-21.30 arası açık ve günün her vakti kahvaltı servisi var. Normalde rezervasyon alınmıyor ama, yarın için önceden aramanızda fayda var. Tel:(212) 293 68 80

EMİRGAN SÜTİŞ
24 farklı ekmek var


1953’te Emirgan’da, Boğaz kenarında kurulan mekanın diğer şubesi Taksim’de. 700 kişi ağırlayabiliyor. Bahçesi, 400 kişilik. Mönüde, altı peynirli tabak, Artvin’den gelen bal, özel yapım manda kaymağı, kol böreği, kıymalı ve peynirli su böreği, kahvaltılıklar, söğüş domates ve salatalık, organik yumurtadan yapılan menemen ve omlet çeşitleri var. Yanında hem çay hem de taze sıkma elma, portakal, havuç veya nar suyu içebilirsiniz. Demleme bitki çaylarını ve özel Viyana kahvesini de ihmal etmeyin. Mekanın en çok tüketilen ürünleri, börekleri ve menemen çeşitleri. 24 ekmek seçeneği var. İncirli-kayısılı çok seviliyor. Her şeyi içinde bir kahvaltıya kişi başı 25 lira ödüyorsunuz. Yeni yılın ilk gününde sıra beklemek istemiyorsanız, 11.00’de orada olun. Rezervasyon yok ama; paket servis var. Tel: (212) 323 50 30

FOUR SEASONS
Boğaza nazır keyif


Sakız sardunyalar ve ortancalar arasında, Beşiktaş ’ın Boğaz manzarası eşliğinde Four Seasons Otel’de keyifli bir kahvaltı ile yeni yıla başlayabilirsiniz. Kahvaltı açık büfe olarak servis ediliyor. Öne çıkan ürünler, özel Karadeniz yayla balı, manda kaymağı, yöresel Fransız ev peynirleri, zeytin çeşitleri, misafir önünde hazırlanan, Akçaağaç şurubu ve orman meyveleri ile servis edilen waffle ve pancake, zengin füme ve gravlaks (tuz ve şekerle fermante edilmiş somon) çeşitleri. Holendez soslu İngiliz muffini ve kolestrolsüz yumurta beyazından hazırlanan omletler de çeşitler arasında. Fransız ekmekleri, kahvaltılık çikolatalı sokak simidi ve bagel de veriliyor. Kahvaltı 06.00 -13.00 arasında. Yarın için rezervasyon gerekiyor. Çay, kahve ve meşrubat ikramları sınırsız. Fiyatı 60 lira. Tel: (212) 381 40 00

MANGERIE
Yumurtalıları çok meşhur


Altı sene önce İstanbul Bebek’te açılan Mangerie, yaklaşık 80 kişilik. Sabah 08.00’den, akşam 23.00’e kadar istediğiniz an, kahvaltıya gelebilirsiniz. Sadece kahvaltısı için bile şehir dışından konuklar ağırlıyor. Özel yapım ekmek çeşitlerine çok güveniyorlar. Zeytinliden cevizliye onlarca çeşit bulmak mümkün. Yumurtalı tostlar ve krepler de çok beğeniliyor. Kahvaltı tabağındakileri siz seçebiliyorsunuz. Onlarca özel peynir var. Ordu’dan fındık ezmesi, el yapımı reçeller ve meyve salatası da mekanın vazgeçilmezlerinden. Her şey dahil bir kahvaltı kişi başı 30 lira. Tel: (212) 263 51 99

ÇENGELKÖY ÇINARALTI
Yaşlı çınarın gölgesinde


Çengelköy’ün simgelerinden Çınaraltı Çay Bahçesi, Boğaziçi Köprüsü’nü tam karşıdan görüyor. 1970’den bu yana hizmet veriyor. Boğaz kenarında ve önünde irili ufaklı sandallar var. Yeni yılın ilk gününde, salaş ve rahat bir yerde kahvaltı keyfi arıyorsanız, burası size göre. İçinde tereyağdan bala, kaymaktan reçele herşeyin olduğu kahvaltı tabağı 8 lira. Çay, 1.50 lira. Bunun dışında bir de özel baharatlı Çınaraltı tostu ve meşhur sucuklu menemeni var. Kapasitesi 1500 kişi. Mekanın bir avantajı da, dışarıdan kahvaltılıklarınızla gelebiliyorsunuz. Boğaz kenarında yer bulmak istiyorsanız, 12.00’yi geçirmeyin. Tel: (216) 422 10 36.

THE HOUSE CAFE
Ortaköy’de bir marka

2002’de Nişantaşı’nda açılan mekanın bugün en gözde şubesi Ortaköy’de. Kahvaltı seçenekleri arasında hem güveçte kahvaltı, çıtır simit ve köy gözlemesi gibi Türk lezzetleri hem de eggs Benedict, French toast ve pancake gibi dünya klasikleri bulunuyor. The House Kahvaltı Tabağı da çok beğeniliyor. Peynir çeşitleri, domates, salatalık, zeytin, cevizli salça, çikolatalı fındık ezmesi ve reçel çeşitlerine isteğe göre Bacon, tavada hellim peyniri, sucuk gibi seçeneklerle de ekleniyor. Yumurtanızın içindeki malzemelere siz karar veriyorsunuz. 12.00’den sonra çıkan The House ekmeği servis ediliyor. Yarın için rezervasyon gerekli. Kahvaltı seçenekleri 7.50 ile 18.50 lira arası değişiyor. The House kahvaltı tabağının fiyatı ise 24.50 lira. Tel: (212) 227 26 99

BAK HELE BAK
ABD’de birinci oldu


Kahvaltı denince akla gelen ilk illerden Van. Şehrin gözdesi de Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı. Siz kahvaltınızı ederken, mekan çalışanları size Van’ın tarihini anlatıyor, bilmeceler soruyor. Mönüde bulunan zeytin hariç her şey Van’da yetişiyor. Bal-kaymak, petek bal, tereyağ, Van’ın otlu peyniri ve beyaz kaşarı gibi birçok çeşit var. Kavurmalı yumurtası çok ünlü. Ama en beğenileni tereyağ, un, helva, bal, pekmez ve reçelden yapılan Gencerok helvası. Sınırsız ve her şey dahil, kişi başı 12 lira harcıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda ABD’de düzenlenen Anadolu Yemekleri Festivali’nde birinci seçildi. Haftanın her günü, 05.00-17.00 arası servis var. Rezervasyon istenmiyor. Tel: (432) 214 29 38

NAR CAFE
Hisarın yeni gözdesi


İstanbul’da hafta sonu kahvaltısı yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği adres, Rumeli Hisarı. Nar cafe de, o mekanlardan biri. Kahvaltı mönüsü Yiğit’in tabağı, Demet’in tabağı gibi farklı isimler taşıyor. Bu isimler, mekan sahiplerinin çocuklarının isimleri. En çok sevilen Yiğit’in tabağı. İçinde reçel çeşitleri, bal-kaymak, söğüş, beş çeşit domates ve biber kızartması var. Demet’in tabağı ise tam bir Ege kahvaltısı sunuyor. Otlu peynir, sıcak peynir çeşitleri var. Pancake’leri çok meşhur. 25 çeşit yumurta, omlet ve menemen çeşidi var. 20 liraya süper bir kahvaltı sizi bekliyor. Üstelik gitar ve blues performansları da canlı olarak sergileniyor. Hafta içi 07.00-02.00 arası; hafta sonu 07.00-05.00 arası açık. Rezervasyona gerekli. Tel: (212) 265 65 86

KÖYÜM BAHÇE
Ege kahvaltısının adresi


İzmir Yakaköy’deki Köyüm Bahçe, şehrin en ünlü kahvaltıcılarından. Yeşiller içindeki mekanda 400 kişi ağırlanabiliyor. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım. Ege kahvaltısına dair her şey var. İzmir tulum peyniri, Kemalpaşa balı, Afyon kaymağı, acıko (zeytinyağıyla yenen cevizli özel acılı salça), Ayvalık zeytini, otlu peynirli ve patlıcanlı gözlemelere kadar yok yok. Yumurtalar organik; menemeni meşhur. Mekanın işletmecileri Erkan Sungul ve Osman Duvahan, boş bir arazi satın alıp, tek başlarına böyle bir yer yaratmışlar. Kahvaltınızı şöminelerin yanında yapıyorsunuz. Limitsiz çayla beraber; tam teşekküllü bir kahvaltı size 15 liraya mal oluyor. Haftanın her günü sabah 08.00’den itibaren açık. Hafta sonları rezervasyon şart. Tel: (232) 377 55 14

EYMİR BAĞ EVİ
Yeşiller arasında lezzet cenneti


2002’de Odtü Eymir Gölü’nde kurulan Bağ Evi, zengin kahvaltı tabağıyla biliniyor. Yeşillikler arasında, göl kenarında bir cennet gibi. 300 kişi kapasiteli. Beş çeşit peynir, zeytin, bal, tereyağı, yumurta, söğüş ve iki bardak çay 15 lira. Omlet çeşitleri ve el yapımı gözlemeleri meşhur. Börekler, zeytinyağlılar ve şarküteri ürünleri de cabası. Mekanın pişisi çok tutuluyor. Yazın yetiştirilen organik sebzeler, kışın kurutulmuş olarak müşteriye sunuluyor. Her gün 23.30’a kadar açık ve günün her saati kahvaltı çıkıyor. Rezervasyon şart. Tel:(312) 490 98 99
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH