19 Eylül 2014 Cuma 10:48


  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • Untitled Page
    ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    31/12/2011
    2 -8-25-27-30-47
    ŞANS TOPU
    12/02/2013
    4 -5-14-18-30-3
    SÜPER LOTO
    20/12/2012
    19 -23-26-28-36-49
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
     Cuma
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    Hindi yenecek ama kim pişirecek

    28 Aralık 2007
    Rabia ZAMUR
    Hindi yenecek ama kim pişirecek Yeniyılı içinde hindi bulunan bir mönüyle karşılamak adetten. Ama gelenek ne zaman, nerede başlamış pek belli değil. Hürriyet Pazar yazarı ve gurme Arman Kırım, bir yılbaşı yazısında "Biz neden yılbaşında hindi yiyoruz, doğrusu ben de tam bilmiyorum" demişti.

    Amerikalılar hindiyi geleneksel olarak kasım ayının üçüncü perşembesine denk gelen Şükran Günü’nde yiyorlar, ki bu dinle alakası olmayan bir bayram. İngilizler ise Noel gecesi yiyor ama yılbaşında yemiyor. İyi bir hindi pişirmek, zahmetli iş. Hele hindi dolması yapacaksınız. Ama tabii bu işi çok daha kolay yoldan halledebilir, bir telefon veya tık’la konuklarınıza lezzetli bir hindi servisi yapabilirsiniz.

    YEMEK SEPETİ’NİN DOLMASI

    Yemeksepeti.com’dan bu yılbaşında da hindi sipariş edebileceksiniz. Cuisine Catering tarafından hazırlanan kestaneli iç pilavlı hindi dolması, yılbaşı akşamı kapınıza kadar geliyor. Ayrıca yemeksepeti.com’un yılbaşı mönüsündeki mezeler arasından da tercih yapabiliyorsunuz. Son sipariş tarihi 30 Aralık saat 17.00. Hindiniz 31 Aralık akşamı istediğiniz saatte adresinize geliyor. Porsiyonu 20, on kişiliği 180, yirmi kişilik olanı ise 260 YTL. Mezeler arasında Çerkez tavuğu, humus, şakşuka, közde patlıcan salatası, haydari, zeytinyağlı yaprak sarma gibi alternatifler var. Hindinin yanı sıra yılbaşı sofralarını renklendirmek için Arnavut ciğeri, coleslaw salatası, fava, Rumeli mezesi ve kurutulmuş patlıcan dolma gibi seçenekler de bulunuyor. Kestane püreli piliç dolması ve ıspanak püreli piliç dolması da yılbaşı gecesine özel. Yemek Sepeti, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir’de faaliyet gösteriyor. www.yemeksepeti.com

    KONYALI’NIN HEDİYELİSİ

    Konyalı Kanyon, yılbaşı sofralarının klasiği haline gelen hindiyi ilk kez servisi çok daha kolay olan sarma usulüyle sunuyor ve siparişleri evinize kadar getiriyor. Kayısılı, bademli ve Antep fıstıklı olarak taşfırında pişirilen hindi sarması, Konyalı Kanyon’un hediyesi olan kendi suyundan yapılan sosu, kestaneli iç pilavı, tahıllı ekmeği ve bir şişe kırmızı şarapla birlikte sunuluyor. Yılbaşı hindisini geleneksel dolma usulünde isteyenler de yine sos, kestaneli iç pilav, tahıllı ekmek ve şaraptan oluşan özel mönüyü alabiliyor. Konyalı Kanyon’un yılbaşı sofrası için önerisi hindiyle sınırlı değil. Acılı ezme, haydari, közleme patlıcan salata, zeytinyağlı lahana sarma ve yaprak sarma gibi Türk mutfağının sevilen mezeleri, tereyağlı ve sütlü su böreği ile Konyalı Kanyon’nun spesiyallerinden portakallı baklavayı da deneyebilirsiniz. Hindi dolması, mezeler ve şarap 275 YTL, rulo hindi, mezeler ve şarap 250 YTL. Hindi sarması 7, hindi dolması 10 kişilik. Tel: (212) 353 04 50

    POLONEZ’İN DOLMASI

    İstinye Park Polonez Şarküteri de kestaneli iç pilavlı hindi dolması satıyor. Tepsiler içinde pişirilmiş olarak sunulan hindi dolmasını servis için yapacağınız tek şey, fırında ısıtmak. Bunun yanı sıra zeytinyağlı dolmalar, iç pilavlar, cevizli sucuklar, Polonez sosis ile hazırlanmış spagetti, yüzde 100 dana etinden yapılan Polonez sucukla yılbaşı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Tel: (212) 345 62 06

    DİVAN’IN KIZARTMASI

    Eğer evde pişirme stresinden kurtulmak istiyorsanız, nar gibi kızarmış hindinizi Divan’dan sipariş edebilirsiniz. Yanında iç pilav, kestane, brokoli, kırmızı şarapta pişmiş armut, yaban mersini sosu ve özel hindi sosu da var. Erenköy, Ataşehir, Maslak Divan Pub’lar ve Bebek Divan Brasserie özel siparişle çalışıyor. Telefonla veya internet üzerinden siparişinizi veriyorsunuz, size en yakın Divan’dan alıyorsunuz. Hindi, şarap ve çikolatalı, kestaneli özel yılbaşı pastasından oluşan mönünün fiyatı 340 YTL, hindi ve şarap 295 YTL, yarım hindi 177 YTL. Tam hindi 9 kilogram ağırlığında ve 20 kişiye yetecek büyüklükte. www.divan.com.tr

    Bilgisayar başında kendiniz pişirin

    Yemekevi.tv, hindiyi evde yapmak isteyenler için alternatif sunuyor. Azzur Restaurant’ın usta aşçısı Alpay Zaman’ın hazırladığı, kestaneli hindi sarmasının tarifine www.yemekevi.tv adresinden ulaşabilir, yapılışını izleyebilirsiniz. İç pilav risotto, haşlanmış brüksel lahanası ve yaban mersini sos eşliğinde sunulan ve tabak dekoruyla dikkat çeken bu yemek yılbaşı sofranızın gözdesi olacak. Diğer yemekler ise yer elması çorbası, zargana balığı ve bezeli dondurma ağacı.

     
    Yorumlarınızı Yazınız
    Bu haber hakkında henüz yorum yok
    Diğer Haberler
     ADnet Reklamları Reklam vermek için tıklayınız    
              Vuslat Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH