24 Nisan 2014 Perşembe 19:52


  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • Untitled Page
    ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    31/12/2011
    2 -8-25-27-30-47
    ŞANS TOPU
    12/02/2013
    4 -5-14-18-30-3
    SÜPER LOTO
    20/12/2012
    19 -23-26-28-36-49
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
       Cuma
    Önceki Haber     Sonraki Haber
    Tatlı mönüsü en zengin 10 restoran 17 Kasım 2006
    Tatlılar, bir restoranın mönüsünün en önemli parçalarından biri. Özenli ve zengin bir tatlı mönüsü, insanın restoran tercihini etkileyebiliyor.

    Kendinizi sırf sufleyi enfes yapan bir restoranda yemek yemek için şehrin diğer ucuna giderken bulabiliyorsunuz. Biz de bu hafta jüri üyelerimize, tatlı mönüsü zengin restoranları sorduk. Tercihlerini yaparken çeşit zenginliği kadar, her bir tatlının lezzetini, özgünlüğünü de dikkate aldılar. Tam 24 çeşit tatlı nerede yeniyor, hangi restoran iyi malzeme bulamayınca kabak tatlısı yapmaktan vazgeçiyor, kim tatlı yaparken tropik meyveler kullanıyor, kaymaçina hangi ülkenin tatlısıdır öğrenmek istiyorsanız, işte en iyi 10 listemiz.

    EN İYİ 10

    1. Boğaziçi Borsa - İSTANBUL

    2. Divan Lokantası - İSTANBUL

    3. Kanaat Lokantası - İSTANBUL

    4. Changa -İSTANBUL

    5. Sunset - İSTANBUL

    6. Seansons Restoran - İSTANBUL

    7. Papermoon - ANKARA

    8. Pastarito - İZMİR

    9. Merkez Çiftlik Lokantası - ANKARA

    10. 7 Mehmet Restoran - ANTALYA

    BOĞAZİÇİ BORSA

    Ege usulü incir tatlısı

    Harbiye Lüfti Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nın altında bulunan Boğaziçi Borsa’da 16 çeşit tatlı var. İçinden sıcak çikolata çıkan çikolatalı sufle, her katında ceviz bulunan el açması cevizli ev baklavası, manda sütü ve taze piliçten yapılan tavukgöğsü mönüde bulunan çeşitlerden. Tavukgöğsü, kazandibi, fırında sütlaç gibi sütlü tatlılar yazın dondurmayla servis ediliyor. Kışın ise ayva tatlısı, kabak tatlısı, ekmek kadayıfı, künefe mönüye ekleniyor. Vanilyalı dondurma ile sunulan Ege usulü hurmalı incir tatlısı ise en sevilen tatlılarından. Tatlı fiyatları 12-14 YTL arasında değişiyor. Tel: (212) 232 42 01-02

    DİVAN LOKANTASI

    İyi malzeme yoksa tatlı da yok

    Elmadağ’da bulunan Divan Otel’in ünlü restoranı Divan Lokantası’nda 9 çeşit tatlı var. Türk tatlılarından ekmek kadayıfı, sütlaç, irmikli kabak tatlısı en çok sevilenler. Limonlu krem brüle, karamel soslu profiterol, vanilya ve çikolata soslu beyaz çikolatalı kek sevilen diğer tatlılar. Günlük ve taze ürün kullanımına çok dikkat ediliyor. Örneğin kabak tatlısı için iyi kabak bulunamazsa o gün kabak tatlısı yapılmıyor. Lokantanın üzerinde çalışılan yeni tatlı mönüsü bir ay sonra konuklara sunulucak. Tatlı fiyatları 10- 12.50 YTL arasında. Tel: (212) 315 55 00

    KANAAT LOKANTASI

    Arnavutlar’ın kaymaçinası

    Geleneksel Türk yemeklerinin adresi Üsküdar Kanaat Lokantası’nda tam 24 çeşit tatlı bulabilirsiniz. Arnavut kökenli Kargılı Ailesi’nin işlettiği Kanaat, tatlıcılık ve dondurmada Arnavutların şöhretini yaşatıyor. Ekmek kadayıfı, kazandibi, aşure en çok sipariş edilen tatlılar. Su muhallebisi, yassı kadayıf, revani, irmik helvası, kayısı tatlısı, incir tatlısı ve koyun sütü mevsiminde (mart - temmuz) yapılan sütlü ve yumurtalı bir Arnavut tatlısı olan kaymaçina da yiyebilirsiniz. Koyun sütü ve Yozgat Akdağ’dan getirilen sahlep ile yapılan dondurmada tatlandırıcı kullanılmıyor. Bu yüzden tadı eski zaman dondurmalarını hatırlatıyor. Zerdede kullanılan safran, İran’dan. Sütlü ve şerbetli tatlılar 3.50, kaymaklı tatlılar 5 YTL Tel: (216) 341 54 44

    CHANGA

    Duyulmadık kombinasyonlar

    Beyoğlu Sıraselviler’deki Changa, füzyon mutfağıyla tanınıyor. Hamurlu tatlılar yerine, daha çok meyveli ve çikolatalı tatlılar bulabilirsiniz. Mönüde 7 çeşit tatlı var. Şampanya ve yeşil çaylı jöle üstüne çarkıfelek meyvesi krema, fındık krokan ve en üstte ananas bulutu (ananas köpüğü), ilginç kombinasyonlardan. Kırmızı biber ve şarapta pişmiş armut, sakızlı dondurma ve pişmaniye, greyfurt kabuklu şerbette bekletilmiş greyfurt, taze incirli milföy, bergamut şekerlemesi ve yeşil çay yaprakları ile servis edilen acı çikolatalı kekin de tadına bakabilirsiniz. Changa’da tatlı fiyatları 12-16 YTL arasında. Tel: (212) 251 70 64

    SUNSET

    Uluslararası mönü

    Ulus’ta bulunan Sunset’in tatlı mönüsünde 11 çeşit var. Uluslararası bir mutfağı olan Sunset, 6 çeşidi Türk tatlılarına ayırmış. Karamelize elmalı tart, cheescake, böğürtlenli krem brüle, browni sevilen tatlılardan. Karamelize elmalı tart; çıtır tartın üzerine karamelize edilmiş elmalar, karamel sos ve en üstte bir top vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Krem brüle’nin çarkıfelek sosu Fransa’dan geliyor Yine çok sevilen tatlılardan olan cheescake, üzerinde orman meyveleri sosu ile sunuluyor. Fiyatı 15 YTL. Türk tatlılarını ise 10 YTL’ye yiyebilirsiniz. Tel: (212) 287 03 57

    SEASONS RESTORAN

    Rakı spreyli savarin

    Seasons Restoran, Sultanahmet’teki Four Seasons Otel’in içinde yer alıyor. 10 çeşit tatlı var. Restoranın tatlı şefi, üç aydır Türkiye’de çalışan Fransız Ghislain Gaille. Sıcak çikolatalı kek, nugatin ve vanilyalı dondurma, çikolata ve naneli bar yiyebilirsiniz. Üzerine rakı spreyi sıkılan savarin, sütlaçlı dondurma ve vişne kompostosu ile birlikte sunuluyor. Savarin, istenirse alkolsüz de hazırlanabiliyor. Şefin yaptığı dondurmalar arasında, klasik çeşitlerin yanı sıra baklavalı ve fıstık parçacıklı dondurma, 7 çeşit baharatla yapılan baharatlı dondurma dikkat çekiyor. Dondurma ve sorbe çeşitleri 14, diğer çeşitler 15 YTL. Tel: (212) 638 82 00

    PAPERMOON

    İtalya’dan 13 reçete

    Beymen Kavaklıdere Binası’nda hizmet veren Papermoon, İtalyan mutfağı servis ediyor. Mönüsünde 13 çeşit tatlı var. En çok tercih edilenlerin başında tiramisu ve napoleone geliyor. Tiramisuda kullanılan özel İtalyan peyniri, Papermoon’da yapılıyor. Napoleone ise, milföy bisküvileri ve özel kremanın birleşiminden oluşan bir tatlı. Kremasının yapımı üç saat sürüyor. Profiterol sıcak olarak servis ediliyor. Hepsi, İtalyan aşçı Umberto Rocca’nın elinden çıkıyor. Tiramisu 17, diğer tatlılar 15 YTL. Papermoon’un restoran bölümü, öğlen 12.00’den itibaren kapılarını açıyor. Tel: (312) 428 74 74

    PASTARİTO

    Mönüde yok yok

    Ebru Keser Erda, Kemal Aydın ve İlgin Arda’nın işlettiği Pastarito, Forum Bornova’da bulunuyor. Mekan, tatlı mönüsüyle iddialı. Elmalı, armutlu, elmalı-bademli ve ricotta peynirli tart, çikolatalı mus, kremalı puding, profiterol, tiramisu, krem brüle ve limon sorbe yiyebilirsiniz. Pastarito zincirinin baş aşçısı Francesco Dini, Pastarito İzmir baş aşçısı İrfan Bursalıoğlu ve aşçı Gianluca Conella’nın liderliğindeki mutfak ekibinin verdiği kararla, zaman zaman özel tatlılar da yapılıyor. 12.00-02.00 arası açık. Tatlı barındaki ürünlerin fiyatları 8-9 YTL arasında. Tel: (232) 343 02 47, 343 02 41

    MERKEZ LOKANTASI

    Kaymaklı ekmek kadayıfını tadın

    Atatürk Orman Çiftliği içindeki Merkez Çiftlik Lokantası, yarım asrı aşkın bir zamandır hizmet veriyor. Mehmet Ali Öztürk tarafından işletilen restoranda şu anda dört tatlı çeşidi var. Bunlar, kaymaklı ekmek kadayıfı, kabak tatlısı, fırında sütlaç ve kazandibi. Ramazan ayında güllaç da ekleniyor. En çok kaymaklı ekmek kadayıfı sipariş ediliyor. Ekmek İstanbul’dan, kaymak Konya’dan getirtiliyor. Yazın iyi kaymak bulunmadığından, mönüye baklava ve şekerpare konuluyor. Tatlıların ücreti 4 YTL. Lokanta 250 kişiyi ağırlayabiliyor. 12.00- 23.30 arası açık. Tel: (312) 211 02 20

    7 MEHMET RESTORAN

    Kabak tatlısı en meşhuru

    Antalya’nın ilk restoranlarından 7 Mehmet’in kabak tatlısı meşhur. Mehmet Akdağ’ın ölümünden sonra oğlu Hakkı Akdağ’ın işletmeciliğini üstlendiği restoran, Konyaaltı Plajı’nı ve falezler üzerindeki şehri gören bir manzaraya sahip. Tatlılarını, 11 yıldır aynı mutfakta çalışan Bahattin Doğaner yapıyor. Sütlü tatlılardan krem karamel, keşkül, krem şokola ve sütlaç 5, hamur tatlıları 8 YTL. Her biri kaymaklı olan kabak tatlısı, ayva tatlısı ve ekmek kadayıfı da yiyebilirsiniz. Şehir dışından buraya gelenler, tepsiyle kabak tatlısı alarak sevdiklerine götürüyor. Tel: (242) 238 52 00
     
     
    Yorumlarınızı Yazınız
    Bu haber hakkında henüz yorum yok
    Diğer Haberler
    En beğendiğiniz 10 haber
    Lütfen bu haberi değerlendiriniz >>   Beğenmedim     1 |  2  |  3 |  4 |  5     Beğendim
    Emlak
    Satılık İş Hanı Katı
    İstanbul / Kozyatağı
    1.100.000 TL
    KOZYATAĞI PLAZALAR BÖLGESİ SATILIK
     ADnet Reklamları Bu bir reklamdır.
              Vuslat Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH