24 Nisan 2014 Perşembe 23:23


  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • Untitled Page
    ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    31/12/2011
    2 -8-25-27-30-47
    ŞANS TOPU
    12/02/2013
    4 -5-14-18-30-3
    SÜPER LOTO
    20/12/2012
    19 -23-26-28-36-49
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
     Cuma
    24 Şubat 2006
    Lezzetli ciğerin 10 adresi



    Ana yemek, ara sıcak veya meze olarak yenen ciğer, Türk mutfağının demirbaşlarından. Jüri üyelerimizden Sahrap Soysal, Osmanlı İmparatorluğu zamanında, kesilen hayvanların iyi etlerinin saraya, yeniçerilere ve şehrin varlıklı nüfusuna, kelle, paça ve ciğer gibi sakatatların ise daha düşük fiyatla halka dağıldığını anlatıyor.

    17’nci yüzyılda İstanbul’da tam 40 ciğer kebabı dükkanı varmış. Şiş, Arnavut, tava ya da yaprak gibi farklı şekillerde hazırlanan ve farklı isimlerle anılan ciğer, içkisiz lokantalarda ana yemek olarak yeniyor. İçkili balık lokantası, meyhane ve restoranlarda ise ara sıcak veya meze olarak sunuluyor. İşte Türkiye’nin en lezzetli ciğer yemeklerini yapan 10 mekan. Listemizde bir de seyyar ciğerci var.

    EN İYİ 10

    1. Canım Ciğerim - İSTANBUL

    2. Ciğerci Kazım - EDİRNE

    3. Zarif - İZMİR

    4. Ciğerci Hulusi - İSTANBUL

    5. Ciğerci Bahattin - MERSİN

    6. Tarabya Kıyı - İSTANBUL

    7. Ciğerci Naci - ANKARA

    8. Efsun Türk Mutfağı - İZMİR

    9. Despina - İSTANBUL

    10. Lades - İSTANBUL

    CANIM CİĞERİM

    Ünlü müdavimleri var/_newsimages/1131046.jpg

    Mersinli İlhan Özkan, Beyoğlu Asmalımescit’teki mekanı 6 yıl önce açtı. Sadece ciğer servis ediliyor. Günlük kuzu ciğeri, kuyruk yağıyla birlikte şişe geçirilerek kömür ateşinde pişiriliyor. Mersin ve Gaziantep’ten getirilen baharatlarla sunuluyor. Ciğerin yanında ezme ve yeşil salata, soğan ve piyaz veriliyor. Günde 20-25 kilogram ciğer tüketiliyor. Her gün 12.00-24.00 arasında hizmet veren ciğercinin şalgamı da Mersin’den geliyor. Bir tabak ciğer 10 YTL. İçki servisi yok. Müdavimleri arasında Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Güzide Duran var. Tel: (212) 252 60 60

    CİĞERCİ KAZIM

    Biber olmazsa tadı çıkmaz

    Edirne’nin ünlü ciğercisi Kazım Usta, yerine damadını yetiştiriyor. Ustasının tüm hünerlerini öğrenen İlhan Şen’e göre ciğerin sırrı iyi pişmesinde. Özellikle dana ciğerini tercih ediyorlar. Sinirleri ayıklanan ciğer ince ince kesiliyor. Ciğer ne kadar ince olursa o kadar iyi pişiyor. Dolapta 6 saat bekledikten sonra kızgın yağda pişiriliyor. Yanında yağda kızarmış biber veriliyor. Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan yurtdışına çıkan bir çok kişi önce Edirne’ye giderek, Kazım Usta’nın ünlü tava ciğerlerinden paket yaptırarak sevdiklerine götürüyor. Tel: (284) 212 12 08

    CİĞERCİ ZARİF

    Dört saatte 150 müşteri

    Zarif Özgörenler’in 1948’de Halit Ziya’da açtığı Ciğerci Zarif, yeğenler Tugay ve Tuncay Özgörenler tarafından 8 yıldır Şehit Fethibey Caddesi’nde hizmet veriyor. Pazar günleri hariç her gün 11.30-15.30 saatleri arasında açık. Mekan 20 kişi kapasiteli ve günde ortalama 100-150 kişiyi ağırlıyor. Sadece yaprak ciğer yapılıyor. İsteğe göre pilav üstünde servis ediliyor. Dilerseniz ciğerin yanında piyaz, pilav ya da cacık alabilirsiniz. Müdavimleri arasında Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen gibi futbol adamları var. Mekanın en büyük özelliği, hayatında hiç ciğer yememiş ve yemem diyenleri bile ikna etmesi. Porsiyonu 6 YTL’ye satılan ciğerin yapımında süt dana ciğeri kullanılıyor. Tel: (232) 445 75 26

    CİĞERCİ HULUSİ

    İstanbul’un Mersinli ustası/_newsimages/1131047.jpg

    Sahibi Hulusi Ecevit, kahvaltıda dahi ciğer yenen Mersin’in ünlü ciğercilerinden Apo’nun ustalarından. İstanbul Kadıköy’deki mekanı bir yıl önce açtı. Kuzu ciğeri, kuyruk yağı ile birlikte şişe geçirilerek ateşte pişiriliyor. Ezme, zeytinyağlı, nar ekşili salata, közde domates, soğan ve biberle servis yapılıyor. Bol yeşillik ve özel lavaş ekmeği veriliyor. Kimyonu ve şalgamı Mersin, pul ve toz biberi Gaziantep’den geliyor. Üstüne kerebiç tatlısı yemeniz tavsiye edilir. Alkollü içki servisi yok. Porsiyonu 9 YTL. Her gün 12.00-02.00 arasında hizmet veriyor. Tel: (216) 336 11 23

    CİĞERCİ BAHATTİN

    Kor ateşte şok pişirim

    Mersin’de 11 yıldır günün 24 saati hizmet veren Ciğerci Bahattin, ciğer kebabında şok pişirim tekniğiyle lezzeti yakalıyor. Küllenmiş ocakta pişen ciğerin acı bir tat aldığını söylüyor. Yoğurt Pazarı’ndaki 34 metrekarelik işyerinde ciğerciliğe başlayan Bahattin Ocak, Pozcu, Mezitli ve Hastane Caddesi’nde yeni şubeler açtı. Ciğerciliğe, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nü 2’nci sınıfta bırakıp başlamış. 10 şişten oluşan bir porsiyon ciğer kebabı 5.50 YTL. Yanında zeytinyağlı ezme salata, bol sumaklı soğan salata ve lavaş ekmek servis ediliyor. Tel: (324) 233 42 71 - 237 93 43

    TARABYA KIYI

    Ara sıcak meze olarak/_newsimages/1131048.jpg

    1966’dan beri İstanbul Tarabya’da, Boğaz kıyısında hizmet veren içkili balık restoranı, yaprak ciğerini ara sıcak meze olarak servis ediyor. Hazırlanırken kuzu ciğeri yaprak gibi ince ince kesiliyor. Ardından dere otu, kırmızı biber ve tuzla az yağda pişiriliyor. Restoran her gün 12-00-24.00 arasında hizmet veriyor. Tel: (212) 262 00 02

    CİĞERCİ NACİ

    El arabasıyla başladı

    Ciğerci Naci, Ankara’nın en eski ciğercilerinden. Seyyar olarak hizmet veren Naci Örki, yaklaşık 20 yıl önce el arabasıyla ciğer satmaya başlamış. Daha sonra işler yolunda gidince, aldığı otomobiliyle müşterilerine ulaşmış. Günde ortalama 100 kilometre yol katediyor. Ciğerci Naci’nin sabit bir yeri yok. Arıyorsunuz, siparişinizi veriyorsunuz ve ciğeri bulunduğunuz yere getiriyor. Örki, ciğerinin günlük olmasına özen gösteriyor. Buzhane ürünü kullanmıyor. Ciğeri, eşi Yeter Örki ile evde hazırlıyor. 08.00-20.00 arası sipariş verebilirsiniz. Yarım ekmek ciğer 3.50, çeyrek ekmek 2 YTL. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nden de, Meclis’ten de müşterileri var. Tel: (532) 367 38 77. www.cigercinaci.20m.com

    EFSUN TÜRK MUTFAĞI

    Mönüde 4 çeşit var

    30 yıldır gıda ve lokantacılık sektörüyle ilgilenen Ahmet Hakan Ay’ın sahibi olduğu Efsun Türk Mutfağı, 6 yıldır İzmir Çankaya’da hizmet veriyor. Pazar günleri hariç her gün 07.00-19.00 arası açık. Aynı anda 80 kişiyi ağırlayabiliyor. Günde 20 çeşit yemek çıkaran Efsun Türk Mutfağı’nın mönüsünde ciğer sarma, ciğer sote, sacda ciğer ve Arnavut ciğeri bulunuyor. Porsiyonu 4.50 ile 5 YTL arasında olan ciğer yemeklerinde süt dana ciğeri kullanılıyor. Yumuşak ve lezzetli olması için bir gün önceden temizlenip kanı alınıyor. Tel: (232) 489 45 75- 232 489 45 65

    DESPİNA

    Madam Despina’nın mekanı

    Kurtuluş’taki meyhaneyi 1946’da Madam Despina açmış. Mekanı ondan alan ve geleneği sürdürmek isteyen kardeşler Erdoğan ile Ercan Tekin işletiyor. Ara sıcak olarak kuzu yaprak ciğeri sunuluyor. Günlük, 30 çeşit zeytinyağlı mezenin hazırlandığı Despina’da ciğer olmazsa olmazlardan. Demirtaş Ceyhun, Oktay Ekinciler, Ali Sirmen ve eski meyhaneleri sevenler sürekli müşterileri. Her gün 12.00-01.00 arasında açık. Fasıl heyetinden şarkılar dinleyebilirsiniz. Tel: (212) 247 33 57

    LADES

    Yanında beğendi iyi gider

    Osmanlı- Türk mutfağından yemeklerin sunulduğu Beyoğlu’ndaki lokanta, 1969’dan beri açık. Amca Adem ile yeğen İlken Çelikol birlikte işletiyor. Arnavut ciğerini ana yemek olarak veriyorlar. Kuzu ciğeri, unlandıktan sonra yağda kızartılıyor. İsteğe göre sade, püreli veya beğendili ikram ediliyor. Her gün ayrıca 30-35 çeşit yemek çıkıyor. Müşterileri Arnavut ciğerinin yanında en fazla hünkarbeğendi talep ediyor. Arnavut ciğerinin porsiyonu 8 YTL. Sanatçıların uğrak yeri olan lokanta her gün 11.30-22.00 arasında açık. Tel: (212) 251 32 03



    arkadaşıma yolla yazıcı için
    Yorumlarınızı Yazınız
    Bu haber hakkında henüz yorum yok
    Diğer Haberler
    En Beğendiğiniz 10 Haber
    height=8
    Lütfen bu haberi değerlendiriniz...
    height=6
    Beğenmedim    1   |  2   |  3   |  4   |  5     Beğendim
    height=6
              Vuslat Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH