Cuma gecesi ekranı

Güncelleme Tarihi:

Cuma gecesi ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 12:34

15 Temmuz cuma gecesi ekrana ilk kez çıkan üç program vardı. Üçü de yayınını tamamladı ama doğal olarak haklarında konuşamadık. Bahsetmeden geçilmeyecek programlar halbuki...

Haberin Devamı

USTA OYUNCULARDAN ŞAŞMAYANLARA...
HANGİMİZ SEVMEDİK?

15 Temmuz Cuma gecesi, bizler darbe girişiminden henüz habersizken yayına başladı. Adile (Gül Onat) ve Münir (Altan Erkekli) kavgalı ailelerini ikna etmenin bir yolunu bulamayınca kaçıp gizlice evlenmeye karar veriyorlar. Gecenin bir yarısı, buluşmak için sözleştikleri ağacın altına elinde bavuluyla önce Münir varıyor fakat karşısına bir asker çıkıyor. Çünkü tarih 12 Eylül 1980, çünkü darbe gerçekleşmiş. Münir sevgilisini beklediğini söylüyor, ağaca kazınmış ‘M’ ve ‘A’ harflerini gösteriyor ama askerin tavrı net: “Marksist ve anarşist ha! Darbeden kaçıyorsun ha!” İki ay içeride kalan Münir, çıktığında Adile’nin başka biriyle evlendiği düğüne yetişiyor. Herkes kendi hayatını kuruyor ve bu ilişkiden geriye 35 yıllık bir öfke kalıyor. Yıllar sonra bu iki düşmanın çocukları birbirine âşık, mahalleli de iki inatçıyı barıştırma peşinde. Müslüm Gürses’in ‘Hangimiz Sevmedik?!’ parçasını etkili bir şekilde kullanan dizide Cengiz Bozkurt’un dalavereci Eşref karakteri gerçekten harika. Can Yaman gibi sevilen bir oyuncuya rağmen genç oyunculardan çok ustaların öne çıkacağı bir iş olmuş gibi. TRT ilk bölümü yeniden yayımlar, dizi baştan başlar belki. (TRT 1, cuma, 20.00)

 

Haberin Devamı

GENÇ YILDIZLARIN PEŞİNDE OLANLARA...
‘NOLUR AYRILALIM’

Cuma gecesi ekranı



Televizyon dünyasıyla, beylik romantik komedi kalıplarını iyi harmanlamış bir dizi. Bütün kızların hayran olduğu belgesel yönetmeni, herhangi bir ilişkisini bir aydan fazla sürdüremiyor ama terk ettiği kızlar hemen mükemmel bir kısmet buluyor. Cin fikirli televizyoncu da bunu bir reality show’a dönüştürüyor. ‘Kiraz Mevsimi’nden Nilperi Şahinkaya ve Aras Aydın, ‘İnadına Aşk’tan Nilay Duru genç izleyiciyi bağlar. Şahane yapımcı Turgay (hatta kendi deyimiyle True Guy) rolüne Gürgen Öz, cuk oturmuş. (Fox, cuma, 20.00)

 

Haberin Devamı

DİZİ DEĞİL YARIŞMA DİYENLERE...
BEN BİLMEM EŞİM BİLİR

Cuma gecesi ekranı


Programın cuma akşamları yayımlanan bölümünde çiftlerin evdeyken uğruna her gün birbirlerini ve diğer çiftleri yedikleri araba sahibini buluyor. İzleyeni gıybete doyuran hafta içi programından farklı olarak stüdyoda herkes çok nazik, dayanışmacı, hakka saygılı. Koordinasyon, el becerisi ve en önemlisi işbirliği isteyen yarışlarda başarısızlık baş gösterince kısa devre oluyor ve eşler birbirlerine ‘höykürüyor’ tabii ama bu da programın samimiyet katsayısını artırıyor. Ufuk Özkan da çok kararında bir sunucu, kendini öne çıkarmadan varlığını hissettiriyor. (Kanal D, cuma, 21.00)

 

Haberin Devamı

EMMY ÖDÜLLERİNE ADAY

Cuma gecesi ekranı

** Bu yıl Emmy ödüllerine ‘öne çıkan TV filmi’ dalında aday olarak şaşırtan ‘Luther’ çok iyi bir polisiye dizi. İdris Elba, James Bond olsun mu olmasın mı tartışmalarından çok önce, çözmeye çalıştığı cinayetlerin karanlığına serbest dalış yapan dedektif Luther karakteriyle kalpleri fethetmişti. Aklını karıştıran arıza kadın rolünde de ‘The Affair’in garson hanımı Ruth Wilson var. Üç sezonu birden (gözününüz korkmasın, toplam 16 bölüm) Netflix’te.

BAKMADAN GEÇME!