Çukurovalı keresteciler İsrail’de

Güncelleme Tarihi:

Çukurovalı keresteciler İsrail’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 12:06

Çukurovalı keresteciler İsrail’de

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - AKDENİZ Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyeleri Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) ile İsrail’in Tel Aviv ve Kudüs kentlerinde yeni pazarlar için görüşme yaptı.
Birlik Başkanı Bülent Aymen’in başkanlık ettiği heyet ilk olarak Kudüs Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Kudüs Ticaret Odası Başkanı Dror Atari ile İsrail ve Türkiye arasındaki ekonomik gelişmeler değerlendirilerek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla çalışmaların sürdürülmesi için karşılıklı iş birliği sözü verildi.
Olumlu geçen görüşmenin ardından Çukurovalı işadamları Kudüslü iş adamlarıyla bir araya geldi. Görüşmelerinin gerçekleşmesine büyük desteği olan Ticaret Odası yetkililerine yardımları ve misafirperverlikleri anısına çeşitli hediyeler verildi.
Heyet daha sonra Tel Aviv’de gerçekleştirilen ikili görüşmelere katıldı. İsrailli firmaların katılımı yoğun ilgi gösterdiği ikili iş görüşmesi programında Türkiye Tel Aviv Büyükelçisi Mekin Kemal Ökem de hazır bulundu.  Ökem, Türkiye ve İsrail arasındaki faaliyetler konusunda bilgilerini ve önerilerini firmalara aktarırken, Aymen ise lojistik açısından sahip olunan avantajın ivedi olarak fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. Ashod Limanı’nın ve İsrail Üreticiler Birliği’nin de ziyaret edildiği programda Tel Aviv Ticaret Odası yetkilileriyle bir araya gelinerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılması konusu görüşüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!