Çukurova'da yöre dernekleri şenliği

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada yöre dernekleri şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 16:22

Çukurova'da yöre dernekleri şenliği

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Çukurova Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Yöre Dernekleri Şenliği'nin açılışı yapıldı.
Ercan Çetin Doğal Park'daki etkinliğin açılışına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Çetin, 21 - 24 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak şenliğe ilginin yüksek olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Etkinlikte Türkiye'nin 7 bölgesinden konukların yer aldığını vurgulayan Çetin "Adana o kadar güzel, o kadar cennet bir memleket ki, Adana'mıza Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş, yerleşmiş hemşehrilerimiz var. Sonuçta, hepimiz Adanalıyız. Bugün burada kendi kültürlerimizi yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yöresel yiyecekleriniz, yöresel kıyafetleriniz, belki halk oyunları ekibiniz, sıra geceleriniz, aşçılarınızla bir şekilde bugün bütün Türkiye burada" diye konuştu.
Yöresel lezzetlerin sergilendiği etkinlikte ayrıca, yerel sanatçılar konser verdi.

Malatya standında kayısı sunumu yapan satıcı, Malatya'dan 2 cumhurbaşkanı yetişmiş olması nedeniyle "Bu kaysıyı yiyen İnönü ve Özal Cumhurbaşkanı oldu" diye ironi yaparak ilgi topladı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!