Çukurova'da buğday verimi çok yüksek

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada buğday verimi çok yüksek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 14:04

Çukurova'da buğday verimi çok yüksek

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) - ADANA'da buğday verimi kıraç bölgelerde bir dönümde 400, ovada ise ortalama 700 kilogram olarak ölçüldü.
Yıllık 20 milyon tonluk Türkiye buğday üretiminde geçen yıl 621 bin 872 ton üretim ile yüzde 3 paya sahip Adana'da buğday hasadı sürüyor. Türkiye'nin ilk buğday hasadı yapılan bölgede bu yıl yağışların iyi olması nedeniyle verim de arttı. Karataş İlçesi'ne bağlı Yüzbaşı Mahallesi'nde buğday hasat törenine katılan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, biçerdövere binerek bir süre buğday hasat etti.  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Tekin ve üreticilerin de eşlik ettiği Vali Demirtaş, "Bu yıl bereketli bir sezon geçiriyoruz. Üreticilerimizin de yüzü gülüyor" dedi.
 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Tekin ise Adana'da geçen yıl 621 bin 872 ton buğday üretildiğini söyledi. Bu yıl 1 milyon 822 bin dekar alanda buğday ekildiğini aktaran Tekin, "Geçen yıl kıraç alanda bir dönümde ortalama 300-400, ovada 500-600 kilogram verim elde etmiştik. Bu yıl düzenli yağışlar verimi arttırdı. Kıraç alanda bir dönümde bu yıl 400, ovada ise ortalama 700 kilogram verim alıyoruz. Toplam üretimin 900 bin ton olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!