Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 11:16

Çukurova Üniversitesi’nde hasat bayramı coşkusu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hasat Bayramı” bu yıl da coşkuyla kutlandı.
ÇÜ yerleşkesi içindeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde düzenlenen Hasat Bayramı’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, akademisyenler ve idari personel katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Bülent Torun hasadın harcanan emeğin sabırla bekleyişin, bolluğun, bereketin, geleceğe bırakılan umudun paylaşıldığı bir bayram olduğunu ifade etti. Torun, “Bu hasat sadece bitki veya buğday hasadı değildir. Aynı zamanda bilginin, teknolojinin ve alın terinin hasadıdır” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Hasat Bayramı’nın bir üretim yılı sonunda öğrencilerle, akademisyenlerle, mühendislerle, uzmanlarla ve diğer çalışanlarla, bilgi birikimlerini ürüne dönüştürdüğü bir başarının tacı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kibar, “Çukurova Bölgesi verimli topraklarıyla Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim alanlarından biri olup, bölgemizde yılın 4 mevsimi değişik ürünler üretilmekte, özellikle kıraç bölgelerde buğday üretimi yapılmaktadır. Hasat denilince akla ilk olarak buğday ve ekmek gelmektedir. Buğday, insanlığın toplayıcılık ve avcılıktan sonra yerleşik düzene geçip tarımsal faaliyette bulunduğu, ürettiği ilk ürünler arasındadır. Bu bakımdan buğday hasadı, sararmış dolgun başaklarla bir başka anlam kazanır. Bu yıl yağışların da bol olması nedeniyle buğday rekoltesinin geçtiğimiz yıllara göre fazla olacağı beklenmektedir" dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, buğday hasadının yapıldığı alana geçti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar biçerdövere binerek hasadı başlattı. İlk buğday hasadını yapan Prof. Dr. Kibar ve protokol üyeleri anı fotoğrafı çektirdi. Etkinlik geleneksel Hasat Bayramı yemeğiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!