Çukurova Teknokent'in yeni kuluçka binaları

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Teknokentin yeni kuluçka binaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 15:06

Çukurova Teknokent'in yeni kuluçka binaları

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi'nde kurulan Çukurova Teknokent, yapılaşma ve altyapısını tamamlayarak bölgemize ve ülkemize daha fazla katma değer yaratmak adına yeni kuluçka binalarıyla girişimcilere hizmet vermeye hazırlanıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yapılan yeni hizmet binasında Adana Valisi Mahmut Demirtaş incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş'a bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a teşekkür etti.
Teknokent hakkında Vali Demirtaş'a bilgi aktaran Rektör Prof. Dr. Kibar yazılım, kimya, makine-teçhizat, enerji, biyoteknoloji, tarım, medikal teknoloji gibi alanlarda 21 adedi akademisyen firması ve 9 adedi de kuluçka firması olmak üzere toplam 76 adet firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. 2 blokta sahip olduğu 4 bin 124 m2 kiralanabilir alanda doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirten Prof. Dr. Kibar, Çukurova Teknokent'te yer almak isteyen firmalar için ivedilikle yeni bina yatırımlarının yapılması gerektiğini hatırlattı. Prof. Dr. Kibar, "Ar-Ge firmalarımıza destek olmak amacıyla kira bedelleri sadece giderleri karşılayacak şekilde asgari seviyede tutulmakta, kesinlikle kar amacı güdülmemekte ve kira bedelleri ülkemiz Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içerisinde en düşük seviyede tutulmaktadır. Bu nedenle de yeni yatırımlarımız için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın maddi desteğine ihtiyaç duymaktayız" dedi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise ek hizmet binasını gezerek Çukurova Teknokentin üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir örneği olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, Teknoketin geliştirilmesi, daha fazla bilimsel araştırma yapılarak ekonomide katma değer sağlanması ve rekabet gücünü artıracak teknolojilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!