Çukurova Karikatür Festivali'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Karikatür Festivaline yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 14:42

Çukurova Karikatür Festivali'ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

ADANA'da ilk kez düzenlenen Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali, sanatseverleri buluşturdu.
Merkez Çukurova İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren karikatür yarışmasında dereceye girenler ödüllerine kavuştu.
Festival kapsamında, Turhan Selçuk Sanat Okulu kursiyerlerinin ortak sergisi ile Arap Kadri, Avanak Avni, Deve Dilaver, Utanmaz Adam, Muhlis Bey, En Kahraman Rıdvan, Fırat, Baho ve Abdulcanbaz karikatür kahramanlarının sergisi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 'Adanalı Çizerler Bir Arada' sergisi festival boyunca sahnelenirken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in de katıldığı Çocuklara Duvarda Çizim çalışması büyük alkış aldı. Usta karikatürist Gürcan Özkan'ın Orhan Kemal Kültür Merkezi'ndeki 'Digital Çizim Atölyesi' adlı sunumu izleyicilerden beğeni topladı. Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye olarak sanata büyük önem verdiklerini söyledi. Çetin şöyle konuştu:
"Göreve geldikten kısa bir süre sonra dört sergi salonunu hizmete açtık. Orhan Kemal Kültür Merkezini hizmete soktuk. Orhan Kemal Edebiyat Festivalini edebiyatımızın ustalarıyla birlikte gerçekleştirdik. Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış ilk ve tek Türk olan usta yazar Orhan Pamuk'u Adana'ya getirdik. Bir ayda kurmaca ve belgesel filmler hazırlayarak Çukurova Sinema Atölyesi'ni kurduk. Sinemamızın büyük ustası Yılmaz Güney'i; Melike Demirağ, Menderes Samancılar ve Tarık Akan gibi usta isimlerle andık. Ve bugün de Uluslararası Çukurova Karikatür Festivalini düzenlemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." Festivalde, karikatür yarışmasında derece alanlar, ödüllerine kavuştu. Festivale katılan karikatüristlere ve konuklara plaket verildi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!