Çukurova illerinde tasarruf arttı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova illerinde tasarruf arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 09:07

Çukurova illerinde tasarruf arttı

Haberin Devamı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri, Çukurova Bölgesi'ndeki illerde kişi başına düşen tasarruf miktarının önemli ölçüde arttığını ortaya koydu. 'Belli bir süre sonunda veya istenildiğinde çekilmek üzere bankalara faizle yatırılan para' olarak tanımlanan mevduat oranlarının artması, yeni yatırımlar için 'umut' oldu. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, tasarruf artışının yeni yatırımlar için fırsat yarattığını söyledi.
BDDK AÇIKLADI
BDDK iller bazında 2015 Aralık ile 2016 Aralık döneminde kişi başına düşen tasarruf mevduat rakamı ile bu dönemler arasındaki fark ve artış oranlarını açıkladı. Rapora göre kişi başına düşen tasarrufun en çok arttığı yer Kilis, en az artış yaşanan il ise Antalya oldu. Çukurova Bölgesi'ndeki illerde ise tasarruf mevduatı önemli oranda artış gösterdi. Adana'da artış oranı yüzde 12.9, Mersin'de yüzde 15.5 olarak gerçekleşti.
BİRİKİM ÇOĞALDI
Adana'da 2015'te 6 bin 323 lira olan kişi başına tasarruf miktarı, 2016'da yüzde 12.9 artışla 7 bin 142 liraya yükseldi. Mersin'de ise 6 bin 247 lira olan tasarruf hesabı yüzde 15.5 artış ile 7 bin 217 liraya çıktı. Hatay'da 5 bin 642 lira olan bu rakam 6 bin 612'ye çıktı. . Niğde'de 3 bin 502 liralık tasarruf 3 bin 995 liraya, Osmaniye'deki 2 bin 298 lira da 2 bin 768 liraya yükseldi.
YATIRIMA ÇAĞIRDI
Çukurova Bölgesi'nde kişi başına düşen tasarruf mevduat oranlarının artmasından mutluluk duyduklarını belirten Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe "Tasarrufun bankalarda birikmesi, yeni yatırımların gerçekleşmesi için önemli bir avantaj yaratıyor" dedi. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de tasarrufun önemli oranda arttığına dikkat çeken Menevşe "Bu oranlar, girişimcilerin yatırım yapma imkanını artırır. Bankalarda ne kadar tasarruf birikirse, bankaların yatırımlar için kredi olanakları artar. Bu nedenle herkesi yeni yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!