Çukurova GİAD Cup'ta 12 ülkeden 138 sporcu katılacak

Güncelleme Tarihi:

Çukurova GİAD Cupta 12 ülkeden 138 sporcu katılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 11:57

Çukurova GİAD Cup'ta 12 ülkeden 138 sporcu katılacak

Haberin Devamı

ADANA (DHA) AVRUPA Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) turnuvalarından biri olan, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün (ATDSK) ev sahipliğinde düzenlenen Çukurova CUP'ın 16'ncısı 23 Nisan'da başlayacak. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) sponsor olduğu 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası'na 12 ülkeden 138 sporcu katılacak. 

Adana'yı tanıtan uluslararası düzeydeki toplantılarıyla dikkat çeken, projeleriyle takip ve takdir edilen Çukurova GİAD, bir uluslararası etkinliğe daha imzasını atacak. Çukurova GİAD, her yıl onlarca ülkeden 200'e yakın sporcunun katıldığı Çukurova CUP'a sponsor oldu. Adana'nın sesinin bu kez sporcuların rekabeti ile kortlardan raket sesiyle duyulacağı uluslararası tenis turnuvası, 23 Nisan'da eleme maçları ile başlayacak, ardından ana tabloya geçilecek. ATDSK, 9 gün süresince uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu yılki turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Ürdün'den 67'si erkek 138 sporcu katılacak.

SPORCU GECESİ



14 yaş sporcuların katıldığı turnuvanın bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıldönümüne denk gelmesi organizasyona ayrı anlam kazandırdı. Türkiye'nin farklı illerinden gelecek Türk tenisçilerle yabancı ülkelerden gelecek sporcular, spor severlerle buluşacak. 25 Nisan'da yapılacak 'Sporcu Gecesi'nde tüm sporcular kortlardaki çekişmeleri bırakacak, sporcu kardeşliğinde buluşacak. Kent protokolünün de davet edileceği etkinlikte, ülkelerinin bayraklarını taşıyıp, birbirleriyle kucaklaşacak olan sporculara Adana misafirperverliği gösterilecek, kente özgü yiyecekler ikram edilip, Adana'nın tanıtımı yapılacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM



Çukurova CUP ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, üyesi olduğu Çukurova GİAD'ın turnuvanın sponsorluğunu üstlenmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu turnuvanın Adana'nın tanıtımına da katkı koyan bir organizasyon olduğunu bildiren Keskin, gelecek sporculara Adana'nın iklimi ve olanaklarıyla ilgili bilgi verip, kamp yapmak için de yabancı sporcuları kulüplerine davet edeceklerini söyledi.

İLKLER'İN DERNEĞİ



Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, 2012'den bu yana başkanlık görevini üstlendiği derneklerinde Adana'nın tanıtımına katkı koymak için çalışmalar yaptıklarını, 4 kez düzenledikleri Çukurova Zirvesi başta olmak üzere tüm toplantılar, projeler ve çalışmalarının 'Kente hizmet' amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu çerçevede Adana'da yapılacak uluslararası tenis turnuvasına da sponsor olmanın onurunu yaşadıklarını belirten Sakarya, şunları söyledi :“Kentimize gelecek yabancı sporculara Adana ile ilgili bilgi aktaracağımız İngilizce broşür ile bazı hediyeler takdim edeceğiz. Onlar Adana'mıza sporda mücadele için, kazanmak için geliyorlar. Biz de sporcuların her birini, birlikte gelecekleri ailelerini, antrenörlerini turizm elçisi görüp, tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Adana'ya hizmet yolunda küçük bir kıvılcım da olsa ateşlemeye, bu kentimize hizmet için çakılmış küçük bir kıvılcım varsa nefesimizle alevini yükseltmeye devam edeceğiz. Daha önce bir bölümü Adana'da yapılan Akdeniz Oyunları'na destek veren ilk sivil toplum örgütü olmuştuk. Uluslararası tenis turnuvasına sponsor olarak ilklerimizi sürdürdük. Amacımız sadece ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda değil, spor dahil her alanda Adana'mızı en iyi şekilde tanıtmaktır."

DHA(AP) 21.4.2016 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!