Çukurova ekonomisi yatırımları bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çukurova ekonomisi yatırımları bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 13:41

Çukurova ekonomisi yatırımları bekliyor

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, yapımı devam eden Bölgesel Havalimanı, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi gibi önemli yatırımların ekonomik canlılık açısından bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.
Çukurova SİFED’in 2017 Mayıs ayı toplantısı, federasyon yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) ev sahipliğinde Mersin Tenis Kulübü’nde yapıldı. 
Başkan Doğan, yaptığı konuşmada niteliksiz göç alıp, nitelikli göç veren Adana ve Mersin’in ortak değerlere sahip olduğunu söyledi. Doğan, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) 70 iş adamının katılımıyla Irak’ın Duhok kentine yaptığı gezinin yararlı olduğunu belirterek "Irak’ta yapılacak çok iş var. Özellikle gıda gibi tüketime yönelik önemli iş bağlantıları, hem ülkemiz hem de bölgemizin ekonomik kalkınmasında rol oynayacak nitelikte olacaktır. Orada iş bağlantılarının yanı sıra yatırım da yapılabilir. Zaten bu ülkede Türk markalarına olan güven endeksi yüksek" dedi. Çukurova bölgesindeki yatırımları da değerlendiren Doğan şunları kaydetti: 
"Ekonomik, siyasal, terör saldırıları ve bölgemizdeki olumsuzluklar nedeniyle bir tıkanıklık söz konusu. Birlikte büyüyen Adana ve Mersin de bu sıkıntılardan nasibini alıyor. Sanayi bakımından yatırım olmayan yöremizde en azından turistik canlılık sağlanmalı.  Bunun için de Çukurova Bölgesel Havalimanı ile golf sahaları ve otel gibi turistik tesislerin yer alacağı Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi bir an önce tamamlanmalı. Limak Holding gibi büyük kuruluşların yatırım yapacağı bu proje Adana ve Mersin’in yanı sıra Antalya’nın da yararına olacak. Tabii bu sahil bandı projesi kapsamında yöremizin yatırımcıları da teşvik edilmeli."

AŞ(EŞ)(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!