Çukurambar’da F-16 yakalandı... Tanınmasın diye LPG taktırmışlar

Suikastçı albayın evini aramışlar...

Haberin Devamı

Meğer sadece Arınç değilmiş.


Başbakan’ın krokisi çıkmış.


Cumhurbaşkanı’nın krokisi çıkmış.

TBMM Başkanı’nın krokisi çıkmış.

*


Bence iyi aramamışlar o evi...


Obama’nın krokisi de oralardadır. (Mutfağa bakın.)

*


Bu arada, krokiyi yutmak için kendisini sorgulayan polislerden pet şişe su istemiş suikastçı.

*


Kalsiyum Sandoz’a çizmiş krokiyi çünkü... Kuru kuru gitmemiş boğazından.

*


(İşin esrarengiz tarafı, adam mahalle mahalle dolaşarak, devleti yöneten kim varsa alayını temizleyecek, savcı bakmış, kolay gelsin kardeşim deyip, serbest bırakmış iyi mi!)
*


Ve, Ankara’daki duyumlarıma göre, albayla binbaşının yanı sıra bir de suikastçı pilot tuğgeneral varmış... Havacı tabii, yolları bilmiyor, krokiye bakayım, debriyaja basayım filan derken, yanlışlıkla Söğütözü tarafına sapmış, Armada’daki taksicilere sorup bi u dönüşü, haaadi bakalım bu sefer Balgat’a dalmış, en son Gölbaşı’ndan Alo 156 Jandarma’yı aramış, nerde lan bu Çukurambar? İddiaya göre, mesai saatinin bitmesine rağmen karargâha dönmeyen bir tümamirali de, Haymana’da trafik kontrolünde yakalamışlar, bagajdan denizaltı maketi, torpidodan da Kevın Kostnır’ın krokisi çıkmış.

*

Haberin Devamı


En çok da şuna bayıldım:


“Suikastçı subaylar, takip edilmesinler diye GPS’siz otomobiller kullandı.”

*


Malum, bizim subaylar genellikle Lamborghini, Ferrari falan kullanır, astsubaylara daha çok Porsche tahsis edilir... Uydudan yakayı ele vermemek için Reno’ya binmişler demek ki.

*


Şaka bir yana, baktılar ki, bu kroki yeme işini ahaliden pek yiyen olmadı, dinlemeye çevirdiler hadiseyi... Yan sokaktaki pastanede profiterol yerken gözaltına alınan albayla binbaşı, tam teçhizatlı telekulakmış, hassas teknolojiyle Arınç’ın ortam konuşmalarını dinliyorlarmış.

*


Ancak... Pantolon uymadı, gömlek verelim misali, hain suikastı apar topar sinsi dinlemeye çevirdikleri için, şu sorunun cevabını henüz icat edemediler:


Birader, cihazları kim yedi?

Yazarın Tüm Yazıları