Çukurambar’a rekor fiyat

Güncelleme Tarihi:

Çukurambar’a rekor fiyat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 00:00

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara’nın yeni cazibe merkezi olması planlanan Çukurambar Mahallesi’ndeki 57 bin 788 metrekarelik arsa için düzenlediği ihalede rekor fiyata ulaştı.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi’nin ‘kampüs ve eğitim binalarının yapımı karşılığında’ TOKİ’ye devrettiği arsanın ihalesini TOKİ’ye 275 milyon 220 bin lira gelir payı öneren Türkerler-Gestaş ortaklığı kazandı.

Rekor fiyat verdi

Konut ve ticaret alanı olarak planlanan 57 bin 788 metrekare arsa için TOKİ’nin Bilkent’deki yerleşkesinde düzenlenen ihaleye sektörün önde gelen firmaları katıldı. Türkerler-Gestaş’ın 275 milyon 220 bin lira ile en yüksek gelir payını önerdiği ihalede, yapılan inceleme sonunda en yüksek teklifi veren firma ihaleyi rekor bir fiyatla kazandı. İhale, açık ihale usulü ile gerçekleştirildi. İhale, yerli, yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmadı. Teklifler, Teklif Alma Şartnamesinin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilip, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmedi.

Haberin Devamı

Rezidans ve AVM

Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile ihaleye çıkarılan arsa üzerine rezidans ve alışveriş merkezi yapılabileceği gibi, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak, özel hastane ve özel eğitim tesisleri de inşa edilebilecek. Ayrıca arsa üzerine ticari satış üniteleri, çok katlı mağaza, restoran, kafe, lokanta gibi işletmeler, özel spor tesisleri, yönetim binaları ve konut da yapılabilecek. Gazi Üniversitesi’nin arazisini devralan TOKİ, arazi karşılığında üniversitenin kampus ve eğitim binalarını da yeniden inşa edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!