CÜ'de 'Kariyer günleri' konferansı

Güncelleme Tarihi:

CÜde Kariyer günleri konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 15:10

CÜ'de 'Kariyer günleri' konferansı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) Geomatik Mühendisliği Bölümü, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Sivas Bölge Temsilciliği ve Geomatik Kulübü tarafından 'Kariyer Günleri' etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Mavi Salonda gerçekleştirilen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Evren Gölge,  İTÜ İnşaat Fakültesi Geometrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, Sistem A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık, Ölçen Harita İnş. Müh. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Özhan Kaynarca, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Yrd. Dr. Evren Gölge, "Biliyorsunuz işsizlik ülkemiz için yüzde 11.5 ama genç işsizlik yüzde 25. Demek ki bir ay sonra her dört kişiden biri işsiz kalacak. Burada öğrendiğinizi daha ileriye taşımak durumundasınız. Endüstri 4.0 geliyor.  Artık makineler nesneler çok ucuzlayacak. Her şeyin içerisinde bir çip olacak ve bunlar internette birbirine bağlı olacak. Tüm mühendislik dallarının bundan etkilenmemesi imkansızdır. 10-15 sene sonra bu gelecek.  Bu demektir ki, kendinizi her daim geliştirmek zorundasınız. Burada öğrendiklerinizle kalmamanız gerekiyor, daha ileriye taşımanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Sistem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık ise kartal örneği vererek, herkesin içindeki gücü fark etmesi gerektiği uyarısında bulundu. Ölçen Harita İnş. Müh. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Özhan Kaynarca ise öğrencilere çalışacakları saha hakkında bilgiler verdi.
İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik ise jeoloji bilim dalının en kapsayıcı alan olduğunu belirterek, "Çünkü biz üzerinde yaşadığımız yeryüzünü özellikle çalışırız ve yeryüzünü biz çalıştıktan sonra diğer disiplinler o yeryüzünün üzerindeki detayları çalışmaya başlarlar. Fotogrametri, uzaktan algılama, ölçme tekniği, kamu ölçmeleri ve arazi yönetimi olarak söyleyebileceğimiz diğer bilim dalları ve bunların hepsinin içinde var olması gereken ve bizim dışımızdaki disiplinlerinde kullandığı ilgi gösterdiği var olduğu ve kullandığı coğrafi bilgi sistemi ya da mekansal bilgi sistemleri dediğimiz bir alan var. Tabi bizim burada çok büyük bir görevimiz, misyonumuz var. Coğrafi bilgi sitemini sistem yapan mekansal bilgi sistemini sistem yapan konum bilgisini üretiyoruz. Biz konum bilgisini ürettiğimiz için bu yapının içerisinde çekirdekte oturuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!