CÜ'de kadına yönelik şiddet konferansı

Güncelleme Tarihi:

CÜde kadına yönelik şiddet konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 13:11

CÜ'de kadına yönelik şiddet konferansı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sosyal Hizmet Kulübü tarafından kadına yönelik şiddet konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Amfi'de gerçekleşen programa Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Kulüp Başkanı Hasan Akpınar'ın konuşmasının ardından Sosyolog Selda Bulut, şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınlarının haklarının ve temel özgürlüklerinin ihlali olduğunu belirterek, "Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslar arası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur. Kadınları, çocukları, aileyi ve toplumu olumsuz olarak etkileyen kadına yönelik şiddet farklı biçimlerde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar fiziksel şiddet, cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, ısrarlı takiptir" dedi.

Psikolog Döndü Kuzu ise şiddete maruz kalan kadınları bekleyen sorunlardan bahsederek ilk dönemde şok hali, çevreye şiddet tepkileri verme, sosyal yaşamdan uzaklaşma, derin depresyon, özgüven yitimi, kendini suçlama eğilimi, artmış endişe, korku hali, alkol madde bağımlılığı, intihar düşünceleri, öğrenilmiş çaresizlik, evden uzaklaşma, beslenme bozuklukları, ekonomik kaygılar, iş stresi gibi psikolojik sorunlarla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!