Cüceloğlu, geliştiren anne-baba olmayı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Cüceloğlu, geliştiren anne-baba olmayı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 11:44

Cüceloğlu, geliştiren anne-baba olmayı anlattı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu'nun katımıyla "Geliştiren Anne-Baba" konulu konferans düzenlendi.

Ortaca Final Okulları tarafından Dalaman Airport Lykia Resort Hotel'deki konferansa, Dalaman'ın yanı sıra Ortaca ve Köyceğiz'den de çok sayıda kişi yoğun ilgi gösterdi. Konferansı Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, eşi Miray Ürkmezer, CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan da izledi.

Seminerde empati eksikliğine vurgu yapan psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, "Çocuk, babasına bir şey soruyor heyecanla. Çünkü onun için önemli bir şey. Ancak, baba için hiçbir anlamı yok ve çocuğa 'Sus' diyor. Anneye dönüyor. Anne de çocuğu geçiştiriyor. Halbuki her insan hayatında heyecan duyduğu şeyleri paylaşmak ister. İnsanın heyecan duyduğu şey her yaşta farklı olur. O yüzden empati yapmalıyız. En büyük eksikliklerimizden biri empati yapmak. Unutmayın ki insan hayatında güzel, heyecan duyduğu olayları paylaşabildiği kişi sayısı kadar zengindir. Ebeveynlere aile içi iletişimle ilgili önerilerde bulunan Cüceloğlu, "Ailenizde eşiniz ve çocuklarınızla empati yapmak en önemlisidir. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur. Eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Çocuğunuzun sizinle paylaşmak istediği onun için çok önemli olan duyguları olayları size anlatmasına paylaşmasına izin verin. Çocuğunuzla iletişim kurun ve onu dinleyin, ani tepkiler vermeyin. Bizler toplum olarak, çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını bekleriz. Çocuğunuzu adam yerine koyun" dedi.

Konferansın ardından çiçek ve plaket verilen Doğan Cüceloğlu, kitaplarını okurları için imzaladı.

Cihan KAYA / DALAMAN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!