Çubuklu gençler doğa kampında

Güncelleme Tarihi:

Çubuklu gençler doğa kampında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 14:16

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Memur-Sen Çubuk Temsilciliği’nce teknoloji ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında 250 öğrenci 26'şar kişilik gruplar halinde, 2 gün 3 gece başta akıllı telefonlar olmak üzere teknolojiden uzak doğayla iç içe zaman geçirecek.

Haberin Devamı

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Kışlacık Mahallesi’nde bulunan Çubuk Belediyesi’ne ait sosyal tesiste konaklayacak öğrenciler, kamp süresince köy hayatını öğrenecek, spor ve doğa yürüyüşü yapacak, kitap okuyacak ve çeşitli sosyal etkinliklere katılacak. Öğrencilerin kaynaşması için farklı okullardan oluşturulan ilk grubun kampı başladı. Sosyal tesise girişte öğrencilerin akıllı telefon ve tabletleri de görevlilerce toplandı. Öğrenciler, sabahın ilk ışıklarıyla doğada yürüyüş yaptı, köydeki tavukları yemledi, inekleri sağdı, hayvanlar için yem hazırlayıp odun kırdı ve arkadaşlarıyla şehir hayatından uzak yaşamın tadını çıkardı.

AKILLI TELEFONLAR TOPLANDI

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, “250 öğrencimiz 3'er günlük sürede doğayla iç içe yaşayacak. Öğrencilerin bir araya gelerek doğada güzel vakit geçirmelerini temin etmeye çalıştık” dedi Kamp koordinatörü Osman Bostan ise, "Öğrencilerimizden cep telefonları ve tabletlerini topladık. Çocuklarımızı sanal alem hastalığından bir nebze de olsun uzak tutmak istiyoruz" diye konuştu. Çubuk Ehlibeyt Camisi imamı Yusuf Ünsal, “Yarıyıl tatilinde böyle oksijeni bol bir yerde, doğayla iç içe olmak çok güzel. Hem kitap okuyarak hem onları sıkmadan eğlendirerek çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Hepsi de çok eğleniyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TAVUKLARA YEM VERDİK YUMURTALARI TOPLADIK

Öğrencilerden Ömer Yavuz da kampın çok verimli geçtiğini dile getirerek, "Arkadaşlarımla telefonla oyun oynamak dışında böyle sosyal ortamlarda buluşamıyorduk. Burada doğal ortamda yürüyüş yapıyoruz, köy hayatında yaşanan zorlukları görüyoruz. Tavuklara yem verdik, yumurtalarını topladık, inek sağdık, hayvanlar için yem yaptık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!