ÇÜ Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

ÇÜ Ziraat Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 13:07

ÇÜ Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi 2016-2107 dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı. 
Kongre Merkezi’ndeki törene ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ziraat Odası Başkanı Semih Karademir, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmuz Alparslan, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Mehmet Ali Aygün, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Karademir konuşmasında mezuniyet törenini tarımda 'hasat' kavramına benzeterek "Bugünü akademik anlamda mezuniyet, tarımsal anlamda da hasat olarak kabul ediyoruz. Ulusal ekonominin temeli olan tarım sektöründe görev alacağınızdan dolayı gelecekle ilgili hiçbir kuşkunuz olmasın. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde aldığınız eğitimle Türkiye ve dünyada modern tarımın bütün uygulama tekniklerini öğrenmiş bulunuyorsunuz" dedi.
Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Torun, fakültenin kuruluşundan bugüne 14 binin üzerinde mezun verdiklerini söyledi. Torun, Çukurova Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına dikkat çekerek "Mezun olduğunuz fakülte Türkiye’de aldığı proje sayısı, yaptığı çalışma ve yayınlar ve güçlü akademik kadrosuyla en saygın ve önde gelen fakültelerinden biri. Bu sizler için gurur kaynağıdır" diye konuştu. 
Daha sonra kürsüye gelen Rektör Kibar ise şunları söyledi: "Kurulduğu günden itibaren binlerce araştırma projesi yürüten Ziraat Fakültesi, yetiştirdiği 14 bine yakın ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve peyzaj mimarı ile ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunmuş olmanın onur ve gururunu taşıyarak bugün 43'üncü dönem mezunlarını vermenin coşkusunu yaşamaktadır."
Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi İslim Gökoğlu yaş kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra diplomalarını alan öğrenciler sahnede keplerini havaya atıp mezuniyet coşkusunu yaşadı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!