CÜ Rektörü Yıldız, CU Radyo'ya konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

CÜ Rektörü Yıldız, CU Radyoya konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 17:42

CÜ Rektörü Yıldız, CU Radyo'ya konuk oldu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan CU Radyo'nun konuğu oldu. 

CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, CU Radyo'da İletişim Fakültesi Araştırma Görevlileri Ersin Polat ve Oğuz Selim Kobaza'nın sunduğu 'Üniversite Gündemi' programına konuk oldu. Prof.Dr. Yıldız, programda üniversitenin genel durumu ile bilgiler vererek, yapılacak projelerden bahsetti. Sivas'ın en büyük markalarının Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivasspor olduğunu dile getiren Prof.Dr. Yıldız, üniversite denince de akla ilk gelenin Tıp Fakültesi Hastanesi olduğunu ifade etti. Göreve başladıklarında hastanenin 70 milyon lira borcu olduğunu anımsatan Yıldız, "Yıl sonuna kadar bunun 100 milyon olacağı tahmin ediliyordu. Son 2-3 aydır hastanemizde bir iyileşme durumunu gözledik. Sağ olsunlar doktorlarımız ve diğer çalışanlarımızla tedbir almaya başladık ve artık borçlarımızdan kurtulup artı durumuna geçtik ve 3 aylık bir artışımız görünüyor" bilgilerini verdi.

Üniversitede alanında marka fakülteler ve bölümler oluşturmaya gayret göstereceklerini kaydeden Yıldız, Akdeniz ve İnönü Üniversitesi'nden örnekler vererek bu üniversitelerdeki hastanelerin bazı alanlarda marka olduğunu, Sivas'taki Tıp Fakültesi Hastanesi'ni de bu kategoriye dahil etmek istediklerini söyledi. Yıldız, YÖK'ün de bu konuda bir çalışması olduğunu belirterek, "Artık her bir üniversite bir alanda ihtisaslaşsın isteniyor ve Anadolu'daki üniversitelerde bu uygulanmaya başlandı. Biz de bunu araştırıyoruz. Acaba üniversitemizin hangi alanında bunu ortaya çıkarabiliriz. Sağlık herkesi ilgilendirdiği için bir marka olmanızı çok çabuk duyurur ve bu açıdan markalaşmada önemlidir. Ama diğer fakültelerimizde de böyle alanları araştırıyoruz ve hocalarımızın rahat çalışabileceği ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Onların projelerine destek vermek asıl amacımız. Yani bilimsellikle ortaya çıkalım istiyoruz ve bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

'TATLI SU ÇEŞMELERİ YAPACAĞIZ'

Rektörlük sürecinde üniversitenin sorunlarının tespiti için çalışmalarda bulunduklarını ve projelerini de bunların çözümü noktasında şekillendirdiklerini belirten CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, "Göreve geldiğimizde projelerimiz hazırdı. Bunlardan en önemlisi kurumsallık diye düşündük. İlk planda bunu yapmaya çalışıyoruz. İkincisi çevre düzenlemesi açısından kötü durumdayız. Bunun da çalışmalarını başlattık. Üniversitemizin çevresini güzelleştirmek adına Tecer Suyunu aktığı yerden alıp, üniversitemize getireceğiz ve üniversitemizin sulanmasında kullanacağız. Biyonik göller oluşturacağız. Yani insanlar üniversitenin içerisine girdiklerinde dinlenecekleri alanlar görecekler" dedi. Yıldız ayrıca üniversite yerleşkesinde bulunan tatlı su kaynağından yararlanarak yerleşke içine tatlı su çeşmeleri yapacaklarını da söyledi.

'DOMUZLARA KARŞI SET ÖRÜLÜYOR'

Rektör Yıldız kış mevsiminin de başlamasıyla birlikte domuzların kampüs içine inmesini önlemek için de çalışma yapıldığını hatırlatarak, "Üniversitemize ormanlık alanlarına duvar çekmeye başladık. 60 cm'lik bir beton duvarımız var. 140 cm'de bir tel örgümüz var. 1 kilometrelik alan şuan bitmiş durumda. Kışın çünkü çokça rastlıyoruz. Domuzlar inmeye başladı. Şu anda da görüyoruz. Bazı fakültelerimizin önünden geçiyorlar. Akşam saat 22.30-23.00 gibi ikinci öğretim yapan fakültelerimizde, yüksek okullarımızda öğrenciler çıktığında yurtlara giderken böyle bir tehlike ile karşılaşmalarını istemiyoruz" dedi.

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız, radyo programının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemal Ağırman'ı ziyaret etti. Ziyarette Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Demirbağ da hazır bulundu.

Radyo programı, Rektör Prof.Dr. Yıldız'ın katılımıyla her ayın ilk salı günü canlı olarak yayınlanmaya devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!