CÜ Diş Hekimliği Fakültesi uzman yetiştirebilecek

Güncelleme Tarihi:

CÜ Diş Hekimliği Fakültesi uzman yetiştirebilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 14:42

CÜ Diş Hekimliği Fakültesi uzman yetiştirebilecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Diş Hekimliği Fakültesi uzman yetiştirmek için gerekli yetkilendirmeye sahip oldu.
CÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nce yürütülmek istenen Uzmanlık Eğitimi Programları eğitim standartlarına uygunluğu yönünden Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından incelendi. Fakülte bünyesindeki ağız, diş ve çene cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi, çocuk diş hekimliği, endodonti, ortodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi ve restoratif diş tedavisi bölümlerinde uzmanlık eğitimi için yetkilendirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu bölgenin taleplerine ciddi şekilde hazırlandıklarını, sağlık hizmetlerinin eksiksiz şekilde sunulmaya çalışıldığını ve sağlık hizmeti sunan uzman hekim kadrolarına da ciddi katkıda bulunduklarını söyledi.
Prof. Dr. Hubbezoğlu "Tıpta uzmanlık kurulunun mekan ve eğitim üzerine yaptığı detaylı inceleme sonucunda 8 ana bilim dalı 3 tam puan alarak uzmanlık eğitimi için yetkilendirilmiştir" diye konuştu.
Dişte Uzmanlık Sınavı (DUS) ile öğrenci alındığını ve donanımlı mezunlar verildiğini anlatan Prof. Dr. Hubbezoğlu, "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın üniversitemizin her alanında olduğu gibi sağlık alanına, özelde ise fakültemize olan desteği sorumluluğumuzu bir kat daha artırmaktadır" dedi ve desteği için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!