ÇÜ’de Deri El Sanatları Festivali

Güncelleme Tarihi:

ÇÜ’de Deri El Sanatları Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:03

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ÇÜ) KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN VE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN “DERİ EL SANATLARI FESTİVALİ” 14 ÜNİVERSİTEDEN 17 AKADEMİSYENİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilk kez gerçekleştirilen “Deri El Sanatları Festivali” 14 üniversiteden 17 akademisyenin katılımı gerçekleştirildi.
Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, ÇÜ Kültür Müdürü Bülent Sevim, akademisyenler öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu sanatın içsel bir yetenek olduğunu söyledi.
Gazi Üniversitesi’nden Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halide Sarıoğlu ‘Derinin Tarihsel Gelişimi’, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Selda Özdemir ise ‘Günümüzde Deri El Sanatları’ konulu sunum gerçekleştirdi. 14 üniversiteden 17 akademisyenin katıldığı Deri El Sanatları alanında faaliyet gösteren, usta/zanaatkar ve sanatçıların destek verdiği festivalde birçok sunum yer alırken festival boyunca söyleşiler, sergi ve atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.
Ürün çeşitliliği ve yapım teknikleri kapsamında farklılık yaratan eserler, sergiyi gezen ve atölye çalışmalarına katılan ziyaretçiler tarafında hayranlıkla izlendi ve övgüler ile tam not aldı.
Festivali değerlendiren ÇÜ Kültür Müdürlüğü Deri El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar İnözü “Akademisyen, usta/zanaatkar ve sanatçıların bir birleri ile paylaştıkları akademik bilgiler, geleneksel dokunuş, deneyim ve tecrübelerin bir sonraki nesillere aktarılması, ülkemiz için büyük bir kazanç ve gurur verici bir çaba olarak görülmektedir” dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!