ÇTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 14:43

ÇTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Osman Okyay, “İhtiyatla yola çıktığımız halde büyük hayal kırıklıkları yaşadığımız bir yılı geride bırakıyoruz” dedi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Osman Okyay, 2016 yılıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Okyay, “Rusya ile uçak krizi, Mayıs ayındaki hükümet değişikliği, AB ile geri kabul anlaşması yüzünden gerilen ilişkiler, Brexit karmaşası, 15 Temmuz hain darbe girişimi, sınır ötesine uzanan terörle mücadele, OHAL ve nihayet Amerika’da Trump’ın seçilmesiyle açığa çıkan yeni parasal düzen, 2016 yılını, enerjimizi, yangın söndürmeye harcadığımız bir yıla dönüştürdü. Neticede yüzde 4 büyüme hedefi ile başladığımız yılı, yüzde 2.3 civarında bir büyüme, çift haneli faiz, çift haneli işsizlik ve TL’nin çift haneli değer kaybı ile tamamlıyoruz. Türkiye’nin başına gelenlerin yarısı herhangi bir büyük Avrupa ülkesinin başına gelmiş olsaydı, o ülke belini zor doğrulturdu. Bütün bu olup bitenler, Türkiye’nin gücünün ve büyüklüğünün test edildiği birer sınav oldu. Şükürler olsun ki bu sınavdan bugüne kadar alnımızın akıyla çıktık. Şüphesiz çok ağır bedeller ödedik ama milletimizin, ülke yönetiminin basiretli duruşu bizi ayakta tuttu ve yolumuza devam etmemizi sağladı” dedi.

Yeni bir yıla girmek üzere olduğumuzu belirterek konuşmasına devam eden Osman Okyay şunları söyledi:

“Bugün artık yeni bir yıla başlıyoruz. 2017’nin de zor geçeceğini bilmemiz ve bu rezervle davranmamız şart. Evet, milletçe savuşturduğumuz darbe teşebbüsü ile en kötünün geride kaldığını düşünmek mümkün. Ancak başa çıkmamız gereken pek çok önemli meydan okumayla karşı karşıya olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. 20 Ocak’ta görevi resmen devralacak Trump’la birlikte ABD’nin faiz artırımları ve teşviklerle ülkeyi çekim merkezi haline getirme planlarının en çok Türkiye gibi yabancı kaynak ihtiyacı yüksek ülkeleri etkileyeceği açık. Üstelik riskin neredeyse tamamı özel sektörün üzerinde ve bunu iyi yönetmemiz lazım. Fırat Kalkanı ile girdiğimiz Suriye’de, teröre karşı mutlak bir zafer kazanmak kaçınılmaz bir ihtiyaç.”

Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmanın ardından, Kasım ayı toplantı tutanağı onaylandı. Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2016 Kasım ayı mizanı ile ilgili raporu okundu ve onaylandı. 2017 Yılı Kayıt Ücreti, Yıllık Aidat Tarifesi, Hizmet ÜcretleriTarifesi ve 2017 Yılı Bütçesi 3.300.000,00 TL. olarak sunuldu ve onaylandı. Yönetim Kurulunun Oda aracı ve burs miktarıyla ilgili talepleri onaylandı

Meclis üyesi Armağan Aydeğer’in “2018 TROİA YILI” ilan edilmesi hakkındaki sunumunun izlenmesinin ardından, gündeme gelebilecek diğer konular görüşülerek yılın son Meclis toplantısı tamamlandı.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!