CSO’dan rock sesi yükselecek

Güncelleme Tarihi:

CSO’dan rock sesi yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle aynı gün Gençlik Konseri verecek. Konsere, ünlü tenor Hakan Aysev ve soprano Görkem Ezgi Yıldırım solist olarak katılacak. Konserde Rock Konçerto da seslendirilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle aynı gün Gençlik Konseri verecek. CSO, ünlü tenor Hakan Aysev ve soprano Görkem Ezgi Yıldırım’ın solist olarak katılacağı konserde, rock konçerto, kanto ve devlet halk danslarından oluşan renkli bir program sunacak.

CSO, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs’ta, özellikle gençlerin dikkatini çekecek bir programla sahne alacak. Orkestrayı CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Devlet Halk Dansları da sahne alacak. Gecenin en dikkat çekici isimleri arasında ise keman ustası, Alexander Markov ve grubu yer alacak.

Markov’un elektro kemanıyla sahne alacağı bölümde, "Rock Konçerto" adlı yapıt, izleyenlere hareketli dakikalar yaşatacak. Türkiye’nin bir çok yerinde konser veren ve Türk izleyicinin de yakından takip ettiği Markov ile gurubuna, Devlet Çok Sesli Korosu eşlik edecek.

’O Fortuna’lı açılış

Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.30’da gerçekleştirilecek "Gençlik Konseri", Carl Orff’un çok sesli koro tarafından Carmina Burana "O Fortuna" adlı eserinin seslendirilmesiyle başlayacak. Ardından, tenor Hakan Aysev, Eduardo de Curtıs’in "Torna a Surriento", Agustın Lara’nın "Granada" adlı eserlerine ses verecek. George Bizet’nin Carmen Suit "Les Toreadors" eserinin yorumlanmasının ardından, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Selman Ada’nın Aşk-ı memnu kantosunu, tenor Hakan Aysev de Oğuzhan Balcı’nın düzenlemesiyle Mazi kalbimde bir yaradır adlı yapıtı seslendirecek. Aysev ve Yıldırım geceye birlikte sahne alacakları Don Black&Andrew Lloyd-Webber’in "Amigos Para Siempre" adlı eserin yorumlanmasıyla veda edecekler.

Yoğun bir program içeren gençlik konseri etkinliğinin, ilk bölümü Devlet Halk Danslarının "Köçekçe" adlı gösterisiyle sona erecek. Programın ikinci yarısında ise, Alexander Markov ve grubu sahne alacak. Yaklaşık 45 dakika sahnede kalacak sanatçılar, "Rock Concerto" ile izleyenlere renkli dakikalar yaşatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!