CSO bu ay müzik ziyafeti çekecek

Güncelleme Tarihi:

CSO bu ay müzik ziyafeti çekecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Beethoven’dan Shostakovich’e, Strawin-sky’den Kalinnikov’a kadar ünlülerin eserleri ile müzikseverlerin karşısına çıkacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası Şubat ayı programını belirledi. Program, 1 Şubat’ta, Dmitri Jablonski’nin yönettiği Oxana Jablonskaya’nın konseriyle başlayacak. Konserde piyanist Jablonskaya, Artur Honegger, Edvard Grieg ve Shostakovich’in eserlerini seslendirecek.

HAYDN VE KALİNNİKOV

Viyolonsel sanatçısı Dmitri Jablonski de izleyenleriyle 8 Şubat’ta buluşacak. Konserde şef ve solist olarak yer alacak sanatçı, Joseph Haydn ve Kalinnikov’dan eserler sunacak. Piyano sanatçısı Verda Erman, Rengim Gökmen’nin şefliğinde 15 Şubat’ta müzikseverlerin karşısına çıkacak. Devlet Çoksesli Korosu’nun eşlik edeceği konserin koro şefi ise İbrahim Yazıcı. Verda Erman konserinde, Beethoven’ın eserlerini seslendircek. Carl Orff’un "Carmina Burana" ve Aleksander Borodin’nin "Poloveç Dansları"ndan bölümlerin de sunulacağı konserde, Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu’ndan bölümler de bulunuyor.

Tüm konserler MEB Şura Salonu’nda

KEMAN sanatçıları Vanya Minolova ve Tuğba Tamer, 22 Şubat’ta Çaykovski, Rahmaninof, Alfred Schnittke ve Max Bruch’un eserlerini seslendirecek. Sanatçılar ayrıca Peter İlyiç’in Kuğu Gölü Balesi Suiti’ni de dinleyicilerin beğenisine sunacak. Piyanist Emre Elivar ve Trompet sanatçısı Cem Sevgi, şef Naci Özgüç eşlinde 29 Şubat’ta sahne alacak. Konser programında, Dmitri Şostakoviç’in eserinin yanı sıra Strawinsky’in yazdığı parçalardan da örnekler verecek. Konserlerin tamamı MEB Şura Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!