ÇSM'de 'Farkındalık Gecesi' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

ÇSMde Farkındalık Gecesi etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:36

ÇSM'de 'Farkındalık Gecesi' etkinliği

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ÇAĞDAŞ Sanatlar Merkezi (ÇSM) Yaşar Kemal Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Siz Olmadan Asla Dayanışma ve Farkındalık Gecesi'nde Çankayalılar tiyatro gösterileri, kısa filmler, sergiler ve müzik dinletileriyle dolu ve keyifli bir gece yaşadı.
Etkinliğin ev sahipliğini yaptığı açılışta bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye olarak engelli bireylerin sosyal hayata ve istihdama eşit katılımı için yürüttükleri çalışmaları anlattı. Taşdelen, "Bir yandan engelli yurttaşlarımızın yaşam alanlarını en iyi şekilde düzenlerken, onları yaşama ve üretime katacak projeleri uyguluyoruz. Engelli bireyler için yaptığımız ödüllü projelerimizle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiriyor; 'Sağlık Kart ve Halk Kart' gibi yeni projelere de imza atmaya devam ediyoruz" dedi. Başkan Taşdelen, yakın zamanda Çankaya'da bir ilke daha imza atıp, 'Engelsiz Yaşam Merkezi'ni açacaklarını söyledi. 
Açılış konuşmasının ardından 'Farkındalık Gecesi' birbirinden güzel etkinliklerle devam etti. 'Siz olmadan Asla' gecesinde ilk olarak sahneye Çankaya Belediyesi eski Meclis üyesi Halil Köseler ve oğlu Murat Köseler çıktı. Kendisi de görme engelli olan ve saksafon çalan Halil Köseler, oğlu ile birlikte seslendirdikleri parçalarla dinleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı. Müzik dinletisinin ardından Çankaya'nın gururu Ç'engel Kafelilerin hazırlayıp sahnelediği "Sahte Doktor" adlı tiyatro gösterisi dakikalarca alkışlandı.
Gece, Türk Milli Takımı'na dünya çapında sayısız madalya ve kupa kazandıran Çankaya Belediyesi Görme Engeller Spor Kulübü'nün sporcularının ödül töreniyle devam etti. Sporcuları sahneye çağıran ve tek tek tebrik eden Başkan Taşdelen, kulübün başarılı sporcularını plaketle ödüllendirdi. Gece, 'Garip bir Hırsızlık Hikayesi' adlı kısa filmin gösterimi ve Başkent Otizm Gençlik ve Spor Kulübü ile Ankara Lions Kulübü Özel Eğitim ve uygulama Merkezi'nin düzenlediği fotoğraf sergisinin açılışı ile sona erdi.   
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!