‘Çözüme yatırım için buradayız’

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği TÜSİAD ve TÜRKKONFED’in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kalkınma hamlesinin başlatılması için düzenlendiği Zirve için dün Cizre’deydik.

Haberin Devamı

14. yüzyıldan kalma Kırmızı Medrese’nin bahçesindeki toplantıya öylesine bir ilgi vardı ki misafirler tezahürat ve karanfiller eşliğinde alana zorlukla giriş yaptı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Boyner Sanayi Mensucat CEO’su Osman Boyner ve iş dünyasından daha pek çok isim çözüm sürecine destek için toplantıda yerine aldı. İş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı zirvede bölgenin kalkınması için duyulan arzu bire bir paylaşıldı. İş insanları zirvede beklendiği gibi çok büyük miktarlarda yatırım kararı açıklamadılar. Bunda en büyük etken çözüm sürecinin henüz çok başında olmamız ve yatırım kararlarının alınması için zamana ihtiyaç duyulmasıydı. Dün konuştuğum iş insanları ciddi sabit yatırımlar için tesis edilen barış ortamının kalıcı olması gerektiğine  dikkat çektiler.

TÜSİAD Başkanı’nın şu sözleri çok önemliydi: “Bu sürecin ufku barıştır. Sona eren şiddetin ardından ülkemizi ileriye taşıyacak demokratik reformların, idari yapılanma adımlarının atılmasını bekliyoruz. Biz de çözüme yatırım için buradayız.”

TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Yavan’ın yaptığı sunum çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde hem bölgenin çok ciddi şekilde kalkınacağını hem de ortaya çıkan ekonomik iyileşmenin Türkiye’nin   büyümesine önemli bir katkı sağlayacağını gösterdi. Unutmayalım bir işe başlamak, başarmanın yarısıdır. Bu kez olacak galiba!

Yazarın Tüm Yazıları