Çözüm merkezi muhtar olmalı

Dünkü (16.2.2011) yazınızda belirlediğiniz konuya benzer birçok sorunla mahalle muhtarları karşı karşıyadır.

Haberin Devamı

Bir yaşında ölen çocuğa seçmen kağıdı çıkaranlar yaşayan insanımızı öldürerek oy kulllandırmıyorlar. Ölülere dahi T.C. numarası verilmiş olduğunu biliyorsunuzdur. Bu ölülerin yerine görev kağıdı adı altında çok basit bir yöntemle oy kullanıyorlar.
Bizim amacımız bozulan sistemden kimler fayda sağlamakta? Kimler bu yol ve yöntemle siyasi erk sürmekte? Bunların temel kaynağı ise mahalle muhtarlarının elinden kayıtları alarak kendi kurmuş oldukları sistemde halkımıza hizmet eder görünmektedir. Halkın katılımını, denetim yetkisini vede temsilcisi olarak seçtiği muhtarları pasivize etmekteler. Mahalle muhtarlarının kendi sorunu değil bu söylediklerim. Ülkemizin sistematik olarak dönüşümünü, gelişim yada değişim olarak yutturmaya çalışanların bir oyunudur.

Haberin Devamı


Aydın YAŞAR-Çankaya Muhsin Ertuğrul       Mahallesi Muhtarı

- Bir devlet kurumu var ki, vatandaşına şüphe ile yaklaşıyor hemde beyan esas sayılacak deniyorken, bir kurum da varki o kişinin beyanını her türlü onaylayabiliyor.
Sıdıka Şehirlioğlu (92) Allah uzun ömür versin, çok da güzel demiş ve özetlemiş aslen; “devlet beni korumuyor kovuşturuyor ve ölmemi bekliyor”. Kahve içmeye de davet etmiş kurumdan insanları. Muhtarlar Sıdıka teyzemin mutlaka kahvesini içmiştir, içmemiş olsa bile o mahallemin muhtarı en azından oğluna güveniyordur. Oğlu annem yaşıyor dediğinde sağ belgesi verebiliyordur. Ama tüm kayıtlar nüfus müdürlüğünde olması gerekirken ki zaten öyle bu kurum bunu yapamıyor ve kovuşturma yürütüyor. Aklınıza gelmedi mi? Soramadınız mı muhtara yaşıyor mu diye? Ama doğru soramazsınız çünkü artık vatandaşın ikamet kayıtlarını da siz tutuyorsunuz muhtar ne yapsın?
Vatandaşın sözcüsü olan, olmaya çalışan muhtarlık kurumunu kaldırmaya, işlevsiz hale mi getiriliyor?

Ufuk KABLAN-Anıttepe Mahalle Muhtarı


Kaşla göz arasında çınarları kestiler


BAHÇELİEVLER’de Devlet Malzeme Ofisi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı kavşağındaki dev gibi çınar ağaçları kaşla göz arasında kesildiler. Sonra ağaçların köklerini çıkarırken de kaldırım taşlarını kırdılar. Ertesi günde yeni kaldırım yapmak içinde taş getirtip oralara dizdiler.
Memlekette hep bir talan var. Üstelik çevreci olduklarını iddia ede ede... Yazık, umarım karşı şeritteki ağaçları da kesmezler! A.A.

Haberin Devamı


Biliyor musunuz

ARTVİN’in kalkınması için çözümler üretmeyi amaçlayan Ankara Artvinliler Vakfı’nın, 20 Şubat Pazar 13.00’de ‘Artvin Evi’nde ‘İmece Şöleni’ düzenlediğini...

Yazarın Tüm Yazıları