Çorum'da 15 Temmuz Şehitler Müzesinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Çorumda 15 Temmuz Şehitler Müzesinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 15:48

Çorum'da 15 Temmuz Şehitler Müzesinin temeli atıldı

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)- ÇORUM'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Çorum Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasındaki mücadele ruhunu unutturmamak ve şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 

Kültürpark'ta gerçekleştirilen törende Vali Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer protokol üyeleri, kesilen kurbanın ardından 15 Temmuz Şehitler Müzesinin temeline ilk betonu döktü.  Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Kahramanca sokağa çıkan, darbeye direnirken hayatını kaybeden, şehit olan 12 hemşehrimiz var. Çorumlu şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, o gece darbe girişimine karşı gösterilen direnişi hafızalarda canlı tutmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarıp o bilinçle yetişmelerini sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'ni Çorum'a kazandıracağız.Yıllardır güney doğuda terörle mücadele ediyoruz. Orada zaman zaman, bölgesel olarak yaşanan durumlar söz konusu. 15 Temmuz gecesi ise doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine 80 milyon insanın aynı anda teyakkuzda olduğu ve 80 milyonun aynı anda tehdit altında kaldığı bir geceyi yaşadık. Meseleye böyle baktığımızda aslında 80 milyonun her birisini gazi olarak da görmek mümkün. 249 şehidimizin 12 tanesi Çorum'dan. Nüfusa göre bir oranlama yaptığımızda herhalde nüfusuna oranla en fazla şehit veren il, Çorum'dur. Bu bir yönüyle de bahtiyarlık vesilesidir. Çünkü bu topraklar, şehitler diyarı olarak anılmaya başlanacaktır " dedi. 

Kültürpark'ta bin 740 metrekare alana inşa edilmekte olan müzede Çorumlu 12 şehit ile darbe girişiminin bastırılmasında kahramanca görev üstlenen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kişisel eşyaları sergilenerek anılarının yaşatılması hedefleniyor. Müzede görsel sunumların yer alacağı kalıcı sergi salonu, 15 Temmuz'un sıcak anlarını gösteren tanıtım filmlerinin izletileceği sinema salonu, kafeterya ve hediyelik eşya bölümü yer alacağıda belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!