Çorum'da 15 Temmuz anma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Çorumda 15 Temmuz anma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 17:02

Çorum'da 15 Temmuz anma etkinliği

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,(DHA)- ÇORUM’da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehitlikte anma programı düzenlendi.
Çorum Valiliği öncülüğünde, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. Çorum Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, “O hainler şer odaklarıyla birlikte yıllardır planladıkları oyunlarını geçtiğimiz yıl oynadılar. Eğer başarılı olsalardı bu millet tamamen yok edilecekti. Çok az insana müsaade edeceklerdi. Bu insanlık suçudur. Harpte dahi sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açılamaz. Onların hesap etmediği bir şey vardı. Çanakkale ruhu öldü sandılar. Benim ordumu yönetebileceklerini sandılar. Bizim ordumuz milyonluk bir ordudur. Bizim ordumuz onlara katılmadı. Onlarla savaştı. Bunlar ne benim ordumu anladılar, ne benim milletimi anladılar, eksik hesap yaptılar. Bu eksik hesap, onları tarihin kanlı sayfalarına gömdü. 15 Temmuz, 29 Ekim’in öz kardeşidir. 15 Temmuz, cumhuriyetimizi kuran ve emanet eden iradeye sadakatimizin ifadesidir. 15 Temmuz, dünyaya hür olacağımızın, istiklalimizin ve istikbalimizin koparılıp alınamayacağının ilanıdır. 15 Temmuz, 21. Yüzyılın Türk asrı olacağının ilanıdır, ispatıdır" dedi.
Konuşmaların ardından şehitler anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.
Program, İl Müftüsü Ahmet Akın’ın duasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!