Çorum’da 3. Kadın Ve Bilim Etkinliği Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Çorum’da 3. Kadın Ve Bilim Etkinliği Gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 18:15

3. KADIN VE BİLİM ETKİNLİĞİ ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ VE TİCARET SANAYİ ODASININ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Kadın araştırmacıların bir araya gelip fikirlerini, tecrübelerini ve sorunlarını paylaşabilecekleri bir platform oluşturmak amacı ile Kadın Matematikçiler Derneği’nin başlattığı Kadın ve Bilim etkinliğinin üçüncüsü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum TSO Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kolağası, TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Çankaya Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü Dekanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan Kadın Matematikçiler Derneği’nin kısa zamanda çok yol kat ettiğini ve kadın araştırmacıların daha fazla desteklenmesiyle birlikte daha da büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.
Kaymakçalan ayrıca, yükseköğretimde çalışan öğretim elemanlarının yıllara göre değişen kadın-erkek sayısı ile ilgili verileri paylaştı.
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Tosun ve ODTÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehpare Bilhan ise, kadınları matematik üzerine çalışma yapma konusunda cesaretlendirmek, kadın matematikçilere kariyerlerini geliştirme konusunda destek vermek, aynı konularda çalışan akademisyenlere ortak çalışma ortamları temin etmek, kadın matematikçiler arasındaki bilimsel iletişimi organize etmek, aynı bilimsel amaçlar için gruplar halinde organize olup işbirliği yapmak, kadın matematikçiler ile ilgili bilgi toplamak ve bu bilgileri ilgililer ile paylaşmak; bunlar sayesinde kadınların matematikte eşit şanslara sahip olmasını desteklemek amacı ile kurulan derneğin her geçen gün yeni başarılara imza attığını belirttiler.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise ‘Akademisyen, Yönetici, Girişimci Kadın Olmak’ başlığı altında Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yurdagül Sivri, Çankaya Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Fatma Altunbulak Aksu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güler Buğdaycı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeter Şahiner ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaziye Yüksel sunum yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!