Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale’ye Götürecek

Güncelleme Tarihi:

Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale’ye Götürecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 18:12

ÇORUM BELEDİYESİ, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE 2 BİN 250 KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRECEK

Çorum Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı münasebetiyle 2 bin 250 kişiyi Çanakkale’ye götürüyor. 135 kişiden oluşan ilk kafiye Çanakkale’ye uğurlandı.
17 kafile halinde Çanakkale’yi gezecek olan 135 kişiden oluşan ilk grup yola çıktı. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü olması sebebiyle bu gezilerin ayrı bir önem taşıdığı için Çanakkale’ye gidecek olan Çorumlular rehberler eşliğinde, birinci gün Gelibolu Yarımadası’na geçerek. Daha sonra en kanlı çarpışmaların yaşandığı cepheleri; Kilitbahir, Mecidiye, Namazgah, Ertuğrul Koyu ve tabyaları, Soğanlıdere ve Şahindere Hastane şehitlikleri, Alçı Tepe, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği’ni gezecekler. Arıburnu, Anzac Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Bomba Sırtı, Cesarettepe, Mehmet Çavuş Anıtı, Conkbayırı ziyaret edilecek.
Gezinin ikinci günü Çanakkale şehir merkezi ve burada bulunan Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Troia Antik Kent Maketi, Askeri Müze, Aynalı Çarşıyı gibi yerleri gezdikten sonra Bursa’ya geçerek burada da Orhangazi, Osman Gazi Türbelerini ziyaret edecekler. Geziye katılan vatandaşlar son olarak Bursa Ulu Cami ziyaretinde bulunup Çorum’a doğru yola çıkacaklar.
Çanakkale’ye uğurlama programına, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve geziye gidenlerin aileleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!